Haos în "recondiţionarea" Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

eliberarea unui tronson de drum, chiar şi în condiţii neoptime, pentru decongestionarea traficului în zonă. Luând în considerare gradul de "congestionare" în traficul bucureştean la ora

eliberarea unui tronson de drum, chiar şi în condiţii neoptime, pentru decongestionarea traficului în zonă. Luând în considerare gradul de "congestionare" în traficul bucureştean la ora actuală, reprezentanţii municipalităţii nu fac altceva decât să pregătească terenul pentru o degringoladă urbanistică ce va dura la nesfârşit.
Un exemplu concludent în acest sens îl reprezintă Calea Giuleşti, care, de aproapre un an de zile "nefuncţională", a reuşit să genereze doar nervi, atât pentru locuitorii din zonă, cât mai ales pentru şoferii care se încumetă să traverseze "şantierul". Lucrările la linia de tramvai au fost demarate încă de anul trecut, iar acum, când municipalitatea speră că "proiectul este aproape finalizat", s-a trecut la asfaltarea pe porţiuni a unei parcele semnificative de pe Giuleşti. "Ne-am săturat cu toţii... Tocmai speram că se termină cu şantierul şi vom avea şi noi tramvai, că acum s-au gândit să asfalteze şi şoseaua", a acuzat Marius Vlad, locuitor în cartierul Giuleşti. Interesant este însă faptul că, în timp ce lucrările de asfaltare sunt în mare parte finalizate în zona dinspre Complexul Orhideea, liniile de tramvai "stau mult mai bine" în mărginimea Giuleştilor, spre fostul depou, astfel că întregul Giuleşti este, practic, imposibil de parcurs. "Au venit de la primărie şi au asfaltat străduţele lăturalnice. Au pus şi utilităţi la cei care au avut bani. După ce au asfaltat, au început să spargă asfaltul ca să pună utilităţi şi celor care au făcut rost de bani între timp", a mărturisit Marius Vlad. Primăria Municipiului Bucureşti îşi menţine exigenţele asupra calităţii şi termenelor lucrărilor, cu încadrarea în normativele în vigoare, se arată într-un comunicat al PMB. Directorul Administraţiei Străzilor Bucureşti, Elena Ghineraru, a arătat că porţiunea de drum de pe Calea Giuleşti, între B-dul Constructorilor şi Drumul Săbărenilor, va fi finalizată până pe 30 septembrie. Mai mult, municipalitatea speră că "reabilitarea liniei de tramvai din Giuleşti" va fi gata în cel mult două săptămâni. Astfel, acţiunea jenantă a primăriei nu este una singulară. Pe Podul Grand e o chestiune de timp până când şoferii vor ajunge să se înghesuie o zi pe un sens de mers, o zi pe celălalt. Pe şoseaua Giurgiului, autorităţile au finalizat asfaltările şi şi-au mutat interesul asupra liniei de tramvai. Între timp, din cauza lucrărilor, asfaltul a cedat şi muncitorii s-au văzut nevoiţi să o ia de la zero.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite