HARRY POTTER DE ROMÂNIA. 30 de elevi ai Academiei de Magie au susţinut astăzi examenul de competenţe. Numai 20 dintre ei au trecut probele practice!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai tânără absolventă are doar opt ani şi a luat examenul cu un număr de magie cu cărţi.

Astăzi a fost o zi importantă pentru tinerii care vor să-şi facă un nume în arta magiei. Mai exact, 30 de elevi ai Academiei de Magie din cadrul Centrului Cultural UNESCO "Nicolae Bălcescu" au susţinut un examen absolvire a cursurilor de magicieni pe care le urmează.

Aceste cursuri se întind pe parcursul unui an preuniversitar şi sunt desfăşurate pe categorii de module, pentru începători, cursanţi intermediari şi avansaţi.

„Candidaţii învaţă pentru obţinerea diplomei de magician profesionist. Deocamdată diploma nu este recunoscută de nicio autoritate din România, dar ne luptăm să obţinem o acreditare, astfel încât tinerii magicieni să îşi poată desfăşura activitatea sub forma unei meserii", a spus Emil Drăgan, purtător de cuvânt al Academiei de Magie din Bucureşti.

Diplomele acordate în prezent de Academia de Magie sunt pentru începători, diplome de interes în arta magiei şi, la absolvirea tuturor modulelor de curs, diplome de magicieni.

Potrivit lui Drăgan, candidaţii de astăzi au fost testaţi pentru diploma de interes în arta magiei, două treimi dintre ei fiind trecuţi de juriu în baza unui sistem de punctare care a vizat tehnica de magie şi impresia artistică.

Oficialul Academiei de Magie ne-a povestit şi despre probele de examen. Astfel, cursanţii au avut de pregătit o probă practică şi una artistică.

Cea mai tânără absolventă are doar opt ani şi a prezentat un număr simplu, cu cărţi. Cei mai mari, însă, vor avea de trecut, după absolvirea cursurilor, cel mai dificil test de magie din viitoarea lor carieră: angajarea la o instituţie culturală de profil.

„Acum le putem oferi absolvenţilor şansa de a intra în trupa Teatrului de Magie. Prin acest teatru, vor putea colabora şi cu alte instituţii cum este şi Teatrul de Comedie", a mai spus Emil Drăgan.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite