Bucureşti: Guvernul i-a mărit salariul lui Sorin Oprescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general al Capitalei va avea, potrivit noilor amendamente la legea unică de salarizare, un venit de 7.614 lei lunar, cu 1.614 lei mai mult  Edilul şef Sorin Oprescu beneficiază astfel de o dublă mărire a salariului, datorită atât creşterii venitului minim, cât şi măririi coeficientului de plată.

Forma finală a legii unice de salarizare avantajează anumite categorii profesionale, printre care primarii, chestorii de poliţie, prelaţii şi medicii de urgenţă. Guvernul este instituţia care a propus  amendamentele la Legea Unică a Salarizării.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, va primi de la 1 ianuarie, potrivit modificărilor, un salariu de 7.614 lei, adică echivalentul a 10,8 salarii minime pe economie. Asta, în condiţiile în care venitul minim va ajunge la valoarea de 705 lei începând cu 2010, cum este prevăzut în acelaşi text de lege.

În momentul de faţă, Oprescu câştigă echivalentul a 10 salarii minime, adică 6.000 de lei.
Aa se face că edilul şef beneficiază de o dublă mărire a salariului, atât datorită creşterii venitului minim cât şi datorită măririi coeficientului de plată.

Capul bisericii, mai bogat
Un alt avantajat al legii unice de salarizare este Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, care va primi un salariu de 7.755 de lei, ajungând astfel la aceeaşi leafă ca cea a primului-ministru.Totul, pentru că noul coeficient de salarizare al şefului bisericii va creşte de la 11,2 la 11,7.

Criteriile după care vor fi calculate veniturile amiralilor din armată, chestorilor generali de Poliţie, generalilor şi directorilor din penitenciare va creşte de la 8,9 până la 8,95, ajungând astfel la venituri de peste 6.300 de lei.

Şi medicii din unităţile de urgenţă vor beneficia de o majorare. Coeficientul după care se calculează salariile acestora a crescut de la 5,25 la 5,60, ajungând la un venit lunar de aproximativ 4.000 de lei.


Creşte salariul minim pe economie
Valoarea salariului minim brut pe economie, care în prezent este de 600 de lei, va ajunge în 2010 la 705 lei, în condiţiile în care va fi redus numărul angajaţilor, pentru ca bugetul să poată suporta cheltuielile de personal din produsul intern brut. Potrivit legii unice de salarizare, în 2015 venitul minim va ajunge la 1.100 de lei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite