Gunoiul, scump de aruncat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ridicarea gunoiului după renovarea în casă sau după curăţarea locuinţei de obiecte voluminoase şi inutile îi supune pe proprietari la eforturi financiare mai ceva decât reamenajarea în

Ridicarea gunoiului după renovarea în casă sau după curăţarea locuinţei de obiecte voluminoase şi inutile îi supune pe proprietari la eforturi financiare mai ceva decât reamenajarea în sine. Bucureştenii trebuie să aibă pregătite câteva milioane de lei vechi, pentru a scăpa de resturile menajere din faţa casei sau a blocului.
Există însă şi alternativa şpăgii, valabilă şi în cazul gunoierilor, dar fără cel puţin 500.000 de lei vechi, niciun gunoier nu se atinge de deşeurile depozitate la colţul străzii. Riscul acestei alternative este o amendă, în valoare de aproximativ 15.000.000 de lei vechi, în caz că sunteţi surprinşi de inspectorii de la municipalitate. Oficial, firmele de salubritate din Capitală, care au contracte cu primăriile de sectoare, vă cer pentru aceste servicii suplimentare evaluarea cantităţii de gunoi, deplasarea la sediul acesteia, pentru achitarea serviciilor, programare şi răbdare.
"Nu le daţi mai mult de 500.000 de lei (vechi) pentru şapte saci"
Bucureştenii care vor să fie civilizaţi sunt nevoiţi s-o facă pe banii lor. Cei care renunţă să-şi încarce portbagajul cu saci plini de moloz, pe care să-i arunce noaptea pe terenuri abandonate din cartierele Floreasca sau Chitila, de exemplu, vor scoate cel puţin 2.000.000 de lei vechi. Dacă v-aţi schimbat geamurile şi caloriferele din casă şi aţi mai adunat moloz după spargerea unei nişe cât să strângeţi patru mc de gunoi, costul ridicării acestuia poate ajunge, în funcţie de firma de salubritate la care apelaţi, la 3.000.000 de lei vechi. "Dacă ajungeţi totuşi la o înţelegere cu oamenii de pe teren, nu le daţi mai mult de 500.000 de lei (vechi) pentru şapte saci", ne sfătuieşte, prin telefon, angajata unei firme de salubritate din Capitală.
"Meseria ruşinoasă" e brăţară de aur
Totuşi, piedica cea mai mare apare atunci când gunoierii sunt de acord să vă ridice molozul, dar nu o fac şi la modul concret. "Noi venim doar cu o maşină şi şofer, aşa că vă descurcaţi cu oamenii care să şi pună mâna pe gunoi", ne avertizează reprezentantul departamentului de marketing din cadrul SC "REBU" SA. În aceste condiţii, chiar dacă mergeţi pe calea legală ca să rezolvaţi această problemă, curăţenia nu o veţi termina fără o motivare financiară consistentă faţă de cel care practică "meseria ruşinoasă".
Firmele de salubritate la care puteţi apela sunt: S.C. RER Ecologic Service Bucureşti REBU S.A. (str. Tudor Vladimirescu nr. 35, telefon 410.08.00), S.C. Rosal Grup S.A. (şos. Dudeşti-Pantelimon nr. 4-6, telefon 255.53.47), S.C. Romrest Service S.A. (Calea Bucureştilor nr. 224 E, telefon 204.11.55).

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite