Bucureşti: Campusul Grozăveşti, în şantier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În campusul studenţesc se lucrează de zor la amenajarea spaţiului verde şi se fac finisaje la clădiri. Studenţii din cele şase cămine ale complexului studenţesc vor avea, din acest an, un punct medical de urgenţă şi două terenuri de sport.

Angajaţii Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement a Municipiului Bucureşti (ALPAB) lucrează cot la cot cu studenţii la amenajarea spaţiului verde din Campusul Grozăveşti. „Înainte era o întreagă groapă de gunoi în această zonă. Acum pe acest teren va fi împrejmuit cu garduri şi vom pune plante ornamentale. De asemenea, am amenajat şi două fântâni arteziene. La începerea anului, campusul va arăta modern şi curat“, a explicat unul dintre angajaţii ALPAB.

Curăţenia de vară
În faţa căminului B din complex abia dacă puteai trece de crengi ale copacilor defrişaţi. „Este foarte periculos să treci noaptea pe acest şantier. Efectiv rişti să-ţi fracturezi picioarele. Dar merită efortul. Sperăm să avem un campus la nivelul celor din Occident“, a spus Andreea, în vârstă de 22 de ani, care locuieşte pe perioada verii în complexul studenţesc. Tot în complex, lângă căminul E, fac lucrări şi angajaţii RADET care racordează 500 de apartamente ale blocurilor din zonă la reţeaua de termoficare.

Clinică medicală între cămine
Studenţii sunt însă mulţumiţi de faptul că municipalitatea le-a construit terenuri de baschet. „Majoritatea dintre noi mergeam la Drept să facem sport. Acum le avem exact lângă cămin“, a spus Alexandru, un student care locuieşte în căminul B. Municipalitatea a construit şi un punct medical de urgenţă, amenajat modern, cu gresie şi faianţă şi grupuri sanitare. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Capitalei, clinica va fi dată în folosinţă până la începerea anului universitar. „Cabinetul va avea în perioada următoare şi personal specializat, format din câţiva medici şi asistenţi“, a declarat Marie Jeanne Ion, consilier al primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Edilul a fost astăzi în vizită în campus, după care s-a întreţinut la terasă cu jurnaliştii şi studenţii. Însă, Oprescu a evitat să spună câţi bani s-au investit în clinică. „Bugetul a fost unul moderat, nu s-a cheltuit exagerat“, a spus primarul.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite