Gropi şi semafoare defecte, cadouri de Anul Nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circulaţia rutieră a fost îngreunată ieri de sutele de cratere din asfalt şi de zecile de semafoare stricate. Din lac în puţ! Deşi deszăpezirea a fost făcută de data aceasta ca la carte, şoferii au stat în trafic din cauza defecţiunilor „de la suprafaţă”.  

În trei intersecţii importante din sectorul 2 niciun semafor nu funcţiona ieri. Majoritatea dispozitivele de pe strada Fabrica de Glucoză, Calea Floreasca, Bulevardul Barbu Văcărescu şi de pe strada Ceaikovski s-au defectat în urmă cu câteva zile şi nu au fost reparate de către responsabilii de la Administraţia Străzilor, pentru că toţi angajaţii au fost în vacanţă.

„E nebunie, dom’le! Semafoarele astea nu merg din 28 decembrie. Nu e posibil aşa ceva! După ce că în general se circulă infernal în Capitală, acum mai pierdem timpul şi din cauza semaforului. Nu mai ştim care încotro să o luăm“, s-a plâns Adrian, în vârstă de 28 de ani, prins în traficul de la intersecţia Fabrica de Glucoză cu Bulevardul Văcărescu.

Pericol şi pentru pietoni
Şi pietonii sunt nemulţumiţi de semafoarele defecte din intersecţii. „Autorităţile astea nu se gândesc că e anormal ce se întâmplă?! Sunt copii şi oameni bătrâni care traversează. Oricând se pot întâmpla accidente“, s-a plâns Eugenia, în vârstă de 56 de ani, care traversa ieri intersecţia Calea Florească cu Ceaikovski.

Inspectorul principal din cadrul Brigăzii de Poliţie Rutieră, Daniel Piştea, a declarat că numai ieri la Administraţia Străzilor au fost anunţate circa 20 de semafoare defecte. „O parte din ele au fost reparate deja în cursul zilei de astăzi (nr.- ieri). Îi rugăm pe cetăţeni să ne anunţe nereguli la numărul 9544“, a spus Piştea.

Astuparea gropilor „muşcă” din buget
O altă problemă cu care se confruntă şoferii sunt gropile din asfalt, ce au rămas în urma deszăpezirii de luna trecută. „Traficul este îngreunat de şoferii care sunt acum nevoiţi să frâneze la fiecare groapă. O zonă afectată de această situaţie este Ferentariul“, a declarat Daniel Piştea. Şeful Direcţiei de Infrastructură din cadrul Primăriei Capitalei, Mădălin Dumitru, a declarat, pentru „Adevărul“, că astuparea gropilor din Capitală este în desfăşurare.

„Am reparat majoritatea gropilor de pe marile bulevarde. Mai avem în zonele de periferie şi în câteva zone centrale. În multe locuri unde s-au format gropi, asfaltul a fost turnat în urmă cu circa doi ani. Probabil că s-au format din cauza materialelor de proastă calitate folosite“, a explicat reprezentantul Primăriei. El a adăugat că pentru repararea craterelor din asfalt sunt folosite materiale mult mai scumpe decât de obicei, pentru că se asfaltează la temperaturi scăzute.

Am reparat semaforul de la „Apaca”
În urma articolului de ieri din cotidianul „Adevărul de Seară“, timpul de trecere pentru pietoni la semaforul de la Apaca a fost mărit, de la 7 la 18 secunde. Pietonii care traversau ieri-dimineaţă Bulevardul Vasile Milea trebuiau să aibă o dexteritate de atlet, lumina verde permiţându-le să traverseze doar jumătate de zebră. „Imediat ce am aflat de la reporteri, am anunţat Administraţia Străzilor. Timpul pentru pietoni a fost mărit de la circa 10 la 18 secunde“, a declarat inspectorul-principal Daniel Piştea.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite