Gropi de gunoi în centrul Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Resturile menajere, al căror miros e greu de suportat, sunt “uitate” de proprietari şi ignorate de autorităţi.

Pe bulevardul  Regina Maria, chiar lângă sediul Uniunii Colegiilor Consilierilor Juridici din România,  zac de ani buni deşeuri  pe care edilii de la Primăria Sectorului 4, situată la aproximativ 500 de metri de mormanul de gunoi, par să nu le fi observat. Trecătorii şi locatarii din zonă sunt obligaţi să înfrunte mizeria şi mirosurile provocate de acest focar de infecţie. Ridică neputincioşi din umeri. Nu ştiu să spună dacă a făcut cineva vreo plângere legată de mormanul de deşeuri.

“Gunoaiele astea sunt aici de ani buni. Cred că sunt pe puţin şapte ani de când s-au adunat şi nu a venit nimeni să le ia. Proprietarul casei este un arab care a făcut un împrumut la bancă şi nu a mai putut să-l plătească. Gunoaiele au rămas, iar el a plecat din România şi acum Dumnezeu ştie ce o să se întâmple cu casa şi cu mizeria din jur”, declară un vecin.
“Trec în fiecare zi pe aici când merg la serviciu. Într-o zi mi-a sărit un şobolan în faţă când mergeam spre staţia de tramvai. Ar trebui ca autorităţile abilitate să ia măsuri. Gunoaie sunt în tot Bucureştiul, nu numai în zona asta”, spune Magdalena M., un alt locuitor din zonă.

„Mă deranjează mizeria de aici. Nu ştiu pe cine să sun ca să vină să le ia. Nici nu mai ştii cui să te adresezi”, este indignată o bătrână care locuieşte de 20 de ani în apropiere.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite