Griviţei - strada care te bagă-n pământ!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şapte persoane au căzut până acum într-o groapă uriaşă aflată în mijlocul trotuarului de pe această stradă. După solicitările „Adevărul de Seară“, Apa Nova a împrejmuit-o cu o bandă, iar o echipă de muncitori în salopete „Electrica“ a început astăzi s-o astupe cu nisip.

Locuitorii străzii Griviţei şi-au învăţat, de mai bine de un an, paşii pe de rost către casă şi păşesc calculat, mai ales noaptea, pentru că zona nu este luminată. Dacă nu păşesc atent, riscă să cadă într-un crater adânc de doi metri, nesemnalizat, din mijlocul trotuarului. Ieri, după ce reporterii „Adevărul de Seară“ au fost la locul cu pricina, primii care s-au sesizat au fost muncitorii de la Apa Nova, care au împrejmuit zona cu o bandă de protecţie.


Electrica a trecut la treabă

Azi-dimineaţă, însă, doi muncitori în echipament de protecţie şi cu o maşină de intervenţie inscripţionate „Electrica“ aşteptau o basculantă de nisip ca să acopere craterul, eschivându-se de la prea multe justificări. „Nu doar noi am operat lucrări aici, au mai fost şi cei care au schimbat ţevile de apă, şi tot aşa. Până la urmă nu ştim de fapt cine a lăsat aşa asfaltul, dar noi o să-l reparăm acum“, ne-a spus unul dintre muncitori. Contactată de „Adevărul de seară“, conducerea Electrica susţine, însă, că nu efectuează lucrări în Bucureşti.

image

În plus, nici Administraţia Străzilor nu ştie cine se face vinovat de această situaţie.

Părerile locatarilor cu privire la identitatea companiei care se face vinovată de această ispravă sunt împărţite. „Muncitorii de la Apa Nova au spart armătura străzii până au ajuns la ţevi, pe care le-au înlocuit, iar apoi au astupat-o de mântuială“, ne-a explicat Florica Rădulescu, o doamnă în vârstă de 83 de ani care locuieşte în blocul de vizavi de crater.


A ajuns groapă de gunoi

De cealaltă parte, o altă doamnă care dă nas în nas cu groapa zi de zi, spune că, de fapt, firma responsabilă este o companie privată de electricitate. „De vină sunt cei de la Electrica, care au găurit şi au astupat fără cap. Eu am trimis mai multe solicitări primăriei Sectorului 1, iar aceştia au trimis mai departe sesizarea către Electrica“, ne-a spus Eleonora Dalban, de 58 de ani.

Până şi cei care trec ocazional pe strada Griviţei se opresc şi se crucesc în faţa „galeriei subterane“ care are şi rol de groapă de gunoi.

De fapt, tocmai datoriă acestor gunoaie cei care au căzut aici au scăpat mai uşor. „De-alungul timpului au căzut şapte persoane. Cel mai recent incident s-a întâmplat acum două săptămâni, când un bătrân care locuieşte în zonă a căzut înăuntru, în ziua mare, şi nu l-au mai scos de-acolo decât pompierii. Şi atunci pe targă. A venit SMURD-ul şi l-a luat. Era conştient, nu se lovise foarte rău, a avut noroc de pet-urile care i-au atenuat căzătura“, ne-a povestit o vânzătoare din zonă.

image
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite