Bucureşti: Gripa porcină a pătruns şi în grădiniţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Mens Sana in Corpore Sano“ este prima grădiniţă din Capitală închisă de gripa nouă. Citiţi şi: Focşani: Patru cazuri de gripă porcină confirmate

CITEŞTE ŞI:

Braşov: Încă şapte bolnavi de gripă porcină


Patru instituţii de învăţământ sunt complet închise pentru prevenirea răspândirii virusului A(H1N1), iar alte 10 au suspendat cursurile doar în anumite clase.

Cursurile au fost suspendate astăzi, pentru cel puţin o săptămână, în anumite clase de la Şcoala Centrală, Şcoala Generală nr.56 şi Şcoala Generală nr. 99, din cauza apariţiei unor cazuri de gripă porcină. Activitatea mai este suspendată în clasele liceelor „Emil Racoviţă“, „Iulia Haşdeu“, „George Coşbuc“, Grupul şcolar „Dimitrie Gusti“, Şcolile nr. 118, 181, 175. De asemenea, a fost complet închisă Şcoala de Arte şi Meserii nr. 3 şi s-a prelungit carantina în liceele „Marin Preda“, „Goethe“ şi „Mihai Viteazu“.

„Am păţit ruşinea“

Micuţii de la grădiniţa particulară „Mens Sana in Corpore Sano“ vor face lecţiile la domiciliu pentru că un coleg de-al lor s-a îmbolnăvit de gripă. „Marţea trecută a venit un copil tuşind, l-am trimis acasă, iar sâmbătă seara mama lui mi-a dat un SMS prin care mă anunţa că cel mic are gripă porcină. Am chemat imediat inspectoratul şi pe cei de la sănătate publică şi am decis închiderea grădiniţei“, ne-a declarat Eugen Stan, directorul instituţiei.

Acum, copiii se grupează şi fac lecţii la domiciliu, pentru că trebuie să pregătească serbarea de Crăciun. Directorul spune că şi-a luat toate măsurile de a preveni apariţia virusului, dar, „tot a păţit ruşinea“.

„Am folosit cel mai bun dezinfectant, am pus afiş prin care anunţam că, dacă un copil lipseşte trei zile, nu are voie să intre în grădiniţă fără avizul medicului, dar uite că tot s-a strecurat virusul“, se miră directorul.

Confuzie la „Cuza“

La „Alexandru Ioan Cuza“ domneşte confuzia. Deşi liceul apare pe listele celor de la Direcţia de Sănătate Publică ca fiind contaminat, directorul instituţiei spune că s-a creat o confuzie şi că nu are niciun caz de gripă porcină în şcoală. „M-au sunat alertaţi părinţii, unii copii nu au venit la şcoală, iar pe femeile de serviciu cu greu le-am convins să intre să facă curat în presupusa sală în care s-ar fi aflat copilul bolnav. Înţeleg că este vorba de Şcoala nr. 3, nu de noi“, explică directorul Ionel Tunaru.

În general, cazurile de gripă sunt anunţate de către părintele copilului bolnav. Apoi, reprezentanţii şcolii anunţă copiii să nu mai intre în clasă, cheamă inspectoratul şcolar şi alertează reprezentanţii Ministerului Sănătăţii pentru dezinfecţie.          

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite