Bucureşti: Greva a ţinut metroul pe loc două ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sindicaliştii au blocat circulaţia trenurilor, în semn de protest, azi-dimineaţă între orele 4.00 şi 6.00. Dacă nu li se vor acorda majorările salariale pe care le cer, angajaţii Metrorex ameninţă că vor declanşa, începând de săptămâna viitoare, greva generală.

Bucureştenii care circulă la această oră cu metroul erau revoltaţi din cauza grevei de avertisment la care au apelat angajaţii Metrorex. Aceştia aşteptau azi-dimineaţă încă de la ora 5.00 să fie lăsaţi să coboare pe peron. Unii locuitori ai Capitalei ştiau de greva de avertisment care a avut loc astăzi, alţii însă, au aflat când au ajuns în faţa gurii de metrou şi au văzut intrarea blocată de o sfoară şi o coală de hârtie pe care scria „Grevă de avertisment“.

„În fiecare zi folosesc metroul pentru a ajunge la muncă. La 6.30 ar trebui să fiu deja în zona Casei Radio. Nu am cu ce sa ajung, cu tramvaiul sau cu autobuzul ocolesc şi ajung în 2 ore. Mai bine aştept să ne dea drumul pe peron“, a spus o bucureşteancă ce aştepta metroul la Piaţa Sudului.
O parte dintre oamenii care aşteptau în aceeaşi zonă erau revoltaţi. „Îi dau în judecată! Nu e normal aşa ceva, plătesc abonament, iar la salariul meu nici nu-mi permit să iau taxiul până la muncă!“, a spus Daniel Dumitru, un alt locuitor al Capitalei care trebuia la ora 6.00 să fie la serviciu.

Sindicaliştii ameninţă cu greva generală
Angajaţii Metrorex ameninţă că în cazul în care nu le vor fi acceptate majorările salariale cerute şi nu vor fi luaţi în seamă de şefii Metrorex, vor întra începând cu săptămâna viitoare în grevă generală.

„Suntem îndreptăţiţi să cerem majorare salarială, vrem doar 20 procente în plus, iar dacă nu vor fi receptivi, aplicăm legea. Pe 17 noiembrie vom face greva generală“, a declarat preşedintele Uniunii Sindicatului Liber Metrou (USLM), Ion Rădoi. Liderul de sindicat a precizat că, în caz de grevă generală, metroul nu va circula între orele 5.00 şi 16.00, ci doar de la 16.00 la 23.00 şi va fi pe termen nelimitat.

Un angajat Metrorex are, potrivit liderului de sindicat, un salariu mediu de aproximativ 1.500 de lei.
„Banii se folosesc absolut pentru procesul de întreţinere al metroului şi tot ceea ce se mai cheltuieşte la metrou. Nu sunt niciun fel de suspiciuni în vederea folosirii subvenţiilor“, a declarat Gheorghe Udrişte, directorul Metrorex.

Victimele de azi: câteva sute de călători
Potrivit directorului Metrorex, Gheorghe Udrişte, circulaţia cu metroul nu a fost foarte afectată la acea oră. „La ora aceea nu sunt foarte mulţi călători, este vorba doar de câteva sute. Nu afectează în mare măsură circulaţia. Începând cu ora 6.00 se aglomerează“, a spus Gheorghe Udrişte.
De asemenea, astăzi, între orele 11.00 şi 13.00, sindicaliştii de la metrou vor picheta sediul Guvernului.

Citiţi mai multe detalii
în "Adevărul de Seară" de astăzi

image
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite