Grădiniţe de vară pentru copiii bucureştenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii care nu vor să-şi lase micuţii la bunici sau cu bona pe toată perioada verii au la dispoziţie grădiniţele de stat.

Bucureştenii îşi pot înscrie până la 1 iulie copilul la una dintre cele instituţiile de învăţământ deschise până în august, în toate sectoarele Capitalei. În aceste şcoli pot veni copii din toate sectoarele, indiferent dacă au fost sau nu înscrişi pe parcursul anului în instituţia respectivă. Astfel, în sectorul 1, va fi deschisă Grădiniţa 206 din zona Gării de Nord, iar în sectorul 2, Grădiniţa 138 din Strada Tunari. „Avem maximum 200 de locuri. Dacă până la 1 iulie vor fi mai multe cereri, suntem dispuşi să mai deschidem o grădiniţă pe perioada verii“, a explicat inspectorul preşcolar sector 2, Doina Ceauşescu.

 În sectorul 3, în iulie vor funcţiona Grădiniţa 187 din Strada Magnetului şi Grădiniţa 284 Step by step din zona Republica. În sectorul 4 va fi deschisă Grădiniţa 62 din Almaşul Mic, iar în sectorul 5, Grădiniţa 178 din Strada Iancu Jianu. În sectorul 5, în iulie, vor mai fi deschise grădiniţele 53 din Aleea Bacău şi 269 din Strada Ion Scorţaru, iar în august va funcţiona Grădiniţa 244 din strada Humuleşti. Potrivit inspectorului preşcolar de sector, Canona Petrescu, în sectorul 6 vor funcţiona trei instituţii de învăţământ: 273 din Drumul Taberei, 309 din Militari, şi, doar în luna iulie, Grădiniţa 250 din Militari.

Se plătesc doar mesele şi opţionalele
Părinţii trebuie să achite, ca şi pe parcursul anului şcolar, doar mesele copiilor, adică între 10 şi 15 lei zilnic, şi materiile opţionale care pot fi de dans aerobic, limbi străine, înot sau origami, adică circa 5 lei pentru o oră. La înscriere, părinţii trebuie să facă o cerere scrisă şi să se prezinte cu o copie după fişa medicală a copilului. Spre deosebire de grădiniţele de stat, majoritatea grădiniţelor private sunt deschise pe perioada verii. Preţurile sunt piperate, putând ajunge chiar şi până la 2.500 de lei lunar.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite