Bucureşti: Grădinăritul cheleşte bugetele primăriilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Banii din bugetele primăriilor se duc pe arteziene, coşuri de gunoi, tufe şi gărduleţe.

Locuitorii sectorului 4 care au fost inundaţi la ultima ploaie din cauza proastei canalizări vor vedea în curând care sunt priorităţile primăriei.

Pe lângă figurinele din gard viu şi florile plantate în scuarurile din intersecţii şi înlocuite la prima ofilire, oamenii vor putea admira anul viitor prima cascadă din Capitală. Acesta va fi construită în Parcul Copilului şi va costa până la 40 de milioane de lei.

Primarul Piedone ţine să precizeze că nu va cheltui nici un leu din fondurile primăriei pentru acest proiect. Tot fără bani, edilul sectorului 4 a început să pună garduri în valoare de 7 milioane de lei şi promite să amenajeze spaţiile dintre blocuri şi să monteze fântâni arteziene de 190 de milioane de lei.

Şi cum exemplele sunt făcute pentru a fi urmate, primarii altor sectoare pun şi ei la bătaie peste 750 de milioane de lei pentru iarbă verde, floricele, tufe şi boscheţi.

Astfel, Primăria Sectorului 1 dă 220 de milioane de lei pe gazon şi întreţinerea lui, pe plantarea de arbori şi trandafiri. În sectorul 2, s-au alocat deja 50 de milioane de lei pentru plantarea arborilor, trandafirilor şi tufelor. 

„Pentru a debloca un întreg circuit economic în această perioadă de criză”, primăria din sectorul 6 va cheltui aproape 200 de milioane de lei pe plante agăţătoare şi alte verdeţuri care vor îmbunătăţi imaginea cartierelor Militari şi Drumul Taberei.

„Metroul să mai aştepte, că nu e o prioritate! Bine că ne plantează plante agăţătore, să mergem atârnaţi din liană în liană până în Centru”, spune Ionuţ Mihăilă, un agent comercial din sectorul 6. 


 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite