Bucureşti: Iepurii, spectatorii de la Grădina Capitol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vizavi de Teatrul Mic, în curtea amenajată în urmă cu aproape 100 de ani în spatele cinematografului Capitol, singurii locatari sunt 12 iepuri.

Grădina, care altădată era locul preferat al bucureştenilor iubitori de spectacole în aer liber, a fost închisă în 1987.

Dacă mergeţi pe strada Constantin Mille, fostă Sărindar, în faţa Teatrului Mic veţi sesiza o arcadă pe care încă mai stă scris Grădina Capitol.

În spatele celor două uşi din tablă stă de 20 de ani în paragină vestita Grădină Capitol. Decorul pare desprins din filmele de groază: ziduri acoperite de o iederă deasă, copaci ale căror rădăcini sunt înfipte ca nişte gheare în tencuială, şobolani care ţâşnesc din crăpăturile scenei.

Din 1987, când a fost închisă, grădina este folosită de către angajaţii Teatrului Mic drept depozit pentru decoruri. Printre care romane, nori şi palmieri din plastic îşi fac loc câteva perechi de iepuri albi şi negri.

Îi hrăneşte un instalator

„Iepurii sunt aici de mai mulţi ani. Iarna se adăpostesc printre crăpături. Nea Titi, instalatorul nostru, este cel care îi hrăneşte“, povesteşte paznicul de la Teatrul Mic.

Titi Puşcă lucrează în atelierul mecanic lângă Grădina Capitol şi, cum a făcut o pasiune pentru micuţii urechiaţi, nu se dă în lături să cheltuiască din mica-i leafă pentru hrana iepurilor.

„Ieri-dimineaţă am fost în Parcul Izvor şi am cules trifoi pentru iepuri. Costurile lunare pentru ei mă duc la aproape un milion de lei vechi“, a spus nea Titi. Bărbatul le împrăştie lucerna pe o masă care a fost decor într-una dintre piesele de teatru.

Grădina se redeschide pentru o lună

Iepurii convieţuiesc de la o vreme cu o hoardă de şobolani. „Anul trecut, cineva a adus un iepure de câmp şi l-a lăsat aici, dar la scurt timp acesta a murit“, a explicat  instalatorul. El a adăugat că a observat de la o vreme cum urecheaţii nu se mai înmulţesc. „Cred că puii sunt mâncaţi de şobolani, aşa că voi pune nişte capcane“, a promis nea Titi. 

Iepuraşii vor avea în curând sute de vizitatori, pentru că peste două săptămâni Grădina Capitol se deschide pentru evenimentul „Teatrul de Vară CAPITOL MMIX/© Save or Cancel“.

Manifestarea urbană se va desfăşura între 24 iulie şi 23 august, de luni până sâmbătă, între orele 15.00 şi 23.00. Intrarea va fi liberă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite