Bucureşti: Mălăele a luat cărţi de la „Fiii Gorjului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de gorjeni stabiliţi în Capitală au participat ieri la manifestările anuale ale Ligii Culturale „Fiii Gorjului“, la Centrul Cultural al Ministerului Administraţiei şi Internelor.


La festivitate s-au aniversat 55 de ani de la naşterea interpretei Maria Apostol şi 120 de ani de la naşterea Arethiei Tătărăscu. Nu au lipsit lansările de cărţi şi a unui album discografic al intrepretei Maria Apostol. De asemenea, cei prezenţi au putut admira o expoziţie de fotografii şi un spectacol de cântece şi dansuri populare susţinut de Ansamblul „Doina Gorjului“.

Din organizaţia culturală fac parte persoane marcante din toate domeniile, precum doctori, profesori universitari, jurişti şi oameni de cultură. Una dintre personalităţile prezente ieri a fost renumitul actor şi regizor Horaţiu Mălăele.
„Particip întotdeauna cu bucurie la întâlnirile organizate de ligă. Mă leagă lucruri profunde de Gorj, având în vedere că Târgu-Jiul este oraşul meu natal“, a declarat Mălăele. 

Scriitorul Vasile Buradă, spre exemplu, şi-a lansat ieri patru cărţi, printre care un volum cu date din viaţa Elenei Ceauşescu, intitulat „De la Lenuţa Petrescu la Elena Ceauşescu“.
„Am adunat date biografice din discuţii pe care le-am avut cu rudele Elenei Ceauşescu. Am lucrat un an la această carte“, a declarat scriitorul.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite