Gogoşi cu murături şi tocăniţă din ţara vuvuzelelor, la International School of Bucharest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii de la International School of Bucharest sărbătoresc astăzi, de la ora 12.00, cea de-a 62-a aniversare a Zilei Naţiunilor Unite, cu un festin gastronomic. Peste 1.000 de elevi şi părinţi din 22 de ţări vor amenaja standuri cu obiecte tradiţionale şi mâncăruri specifice.

Evenimentul va debuta cu o paradă a elevilor în  costume tradiţionale ale ţărilor prezente. Pe parcursul desfăşurării târgului, elevii prezenţi vor susţine spectacole de cântec, dans şi teatru, în scopul promovării valorilor uneia sau alteia dintre ţările reprezentate precum şi a valorilor culturale susţinute de Organizaţia Naţiunilor Unite.

Amatorii de delicii culinare vor putea savura bunătăţi specifice unor ţări, precum Ungaria, Marea Britanie, Italia, Africa de Sud, Indonezia, Irak, Iran, Grecia, China, , Turcia, Romania, Nigeria, Indonezia, Canada, Bulgaria, Slovacia,Coreea, Siria.

„Turul Lumii“ la şcoală

Supa din seminţe de pepene galben, gogoşile cu murături, sosul din alune, tocăniţa din ţara vuvuzelelor, puiul cu urechi de lemn sunt doar câteva dintre delicatesele culinare de la târg.

Dintre vizitatori nu vor lipsi diplomaţi şi reprezentanţi ai ambasadelor ţărilor prezente la târgul internaţional.

Târgul Internaţional organizat la The International School of Bucharest marchează  o serie de activităţi culturale şi sociale care au loc, anual, în lume, în săptămâna 20 – 26 octombrie, reunite sub numele de Saptămâna Internaţională.

Printre aceste activităţi se numără şi cea numită „Turul Lumii”, organizată mâine la The International School of Bucharest, şi în cadrul căreia elevi, părinţi, profesori, reprezentanţi ai ambasadelor din 14 ţări vor desfăşura o serie de workshop-uri în care vor prezenta tradiţii ale statelor din care provin.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite