Gheorghe Udrişte: „Oprescu a votat anularea proiectului Basarab când era senator PSD!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gheorghe Udrişte, unul dintre iniţiatorii proiectului Basarab, îi aminteşte primarului Oprescu faptul că, în 2002, a pus umărul la suspendarea fondurilor pentru studiul de fezabilitate la pasaj.

„Nu am nimic personal cu domnul Oprescu, dar să nu spună acum că, în ultimii 20 de ani, nu s-a făcut nimic în Bucureşti! Pentru că va trebui să îi amintesc de momentul 2002, când era senator PSD în Parlamentul României, şi a votat pentru blocarea construcţiei Pasajului Basarab. Dacă nu recunoaşte, înseamnă că are probleme cu memoria. Atunci, s-a redus creditul obţinut de Băsescu de la BEI, de la valoarea de 110 milioane de euro la 40 de milioane de euro”, a declarat, pentru „Adevărul”, actualul director al Metrorex, Gheorghe Udrişte, fost director al Direcţiei Infrastructură din cadrul Primăriei Capitalei.

"Dacă Oprescu a început şi a dus la bun sfârşit un proiect, eu îl mănânc!"
El a adăugat că edilul-şef Oprescu a mai oprit lucrările la Basarab şi în 2008, când a devenit primarul Capitalei: „Imediat ce a ajuns la Primărie a oprit pentru nouă luni şantierul de la pasaj, probabil pentru a-l deschide când îi convenea, adică astăzi, cu un an înaintea campaniei electorale pentru alegerile locale”.
Udrişte a conchis, precizând că, dacă Oprescu îi arată un proiect început şi dus la bun sfârşit de el, îl mănâncă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite