CUTREMUR Gheorghe Mărmureanu nu mai e şef la Institutul de Fizică a Pământului. "Mi-au făcut control la inimă şi am 20 de ani!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorul Gheorghe Mărmureanu a fost schimbat din funcţia de director general al Institutului de Fizică a Pământului pe motiv că a depăşit demult vârsta de pensionare, cea de 65 de ani.

Seismologul a împlinit 71 de ani şi a condus Institutul timp de 10 ani jumătate.

Noul director al Institutului va fi colegul său mai tânăr, dr. Ing. Constantin Ionescu, de 49 de ani, fost director tehnic. Specializat în Automatică, el este şi şeful unei structuri foarte importante pentru România: Reţeaua Seismică Naţională.

Gheorghe Mărmureanu va rămâne la Institutul de Fizică a Pământului cu funcţia de director general onorific şi consilier ştiinţific al Institutului. "Nu suntem prea mulţi în cercetare, dar vă asigur că sunt sănătos, am făcut un control la inimă şi mi-au spus că am 20 de ani. Avem opt proiecte europene în derulare, aşa că am treabă şi vom ţine legătura şi de aici înainte", a declarat vesel Gheorghe Mărmureanu.

Profesorul a mai declarat pentru "Adevărul de Seară" că este mulţumit de decizia ministrului Daniel Funeriu: "La fiecare şase luni existau discuţii cu privire la prelungirea mea în funcţie, aşa că eu îi mulţumesc ministrului pentru încredere, şi vă asigur că mă voi ocupa în continuare de Vrancea. Este o zonă pe care eu o simt într-un fel anume".

„Domnului Gheorghe Mărmureanu i-a încetat de drept mandatul de conducere la Institutul de Fizică a Pământului, ca urmare a împlinirii vârstei legale de pensionare“, a declarat pentru Adevărul de Seară, ministrul Daniel Funeriu.

Gheorghe Mărmureanu este cel care pune diagnosticul pe zona seismică Vrancea din 1975, de când lucrează la Institutul de Fizică a Pământului.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite