Gheorghe Pătraşcu, numit arhitect-şef al Capitalei pentru şase luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general, Sorin Oprescu, a anunţat ieri că funcţia de architect-şef al Capitalei a fost ocupată de către Gheorghe Pătraşcu (foto). El îşi va începe activitatea la Primăria

Primarul general, Sorin Oprescu, a anunţat ieri că funcţia de architect-şef al Capitalei a fost ocupată de către Gheorghe Pătraşcu (foto). El îşi va începe activitatea la Primăria Capitalei pe 8 septembrie.

Noul architect-şef a ocupat până acum funcţia de director general al Direcţiei Generale de Dezvoltare Teritorială a Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor.

"Arhitectul va ocupa funcţia în interimat, urmând ca numirea să se facă peste şase luni, în urma unui concurs", a explicat Oprescu.

Potrivit declaraţiei sale de avere din luna iulie 2008, Pătraşcu câştiga anual, în vechea funcţie, un salariu de peste 90.000 de lei, are un depozit bancar de 78.300 de euro, precum şi alte depozite care însumează 302.375 lei.

Nominalizări pentru comisia de urbanism

Fostul architect-şef Adrian Bold a fost demis de Oprescu în luna iulie, în urma raportului Comisiei de disciplină. Bold a fost numit în funcţie din 1997; acestuia i s-a imputat că ar fi întârziat la serviciu şi că a prejudiciat municipalitatea cu 300.000 de dolari.

Tot ieri, arhitecţii bucureşteni au făcut propunerile pentru Comisia Tehnică de Urbanism şi Amenajare a Teritoriului, care vor fi înaintate spre aprobare Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Au fost nominalizaţi în CTUAT arhitectul Sorin Gabrea, preşedinte, Constantin Enache, Dorin Ştefan, Dan Şerban, Bogdan Bogoescu, Tiberiu Florescu şi Mircea Ochinciuc.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite