Gheorghe Mărmureanu, după tsunami-ul din Japonia: „Românii nu au de ce să se teamă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialistul în cutremure, Gheorghe Mărmureanu, care participă de trei zile la un congres despre tsunami în Paris, a spus că a fost impresionat de cele petrecute în Japonia şi că românii nu au de ce să se teamă.

Seismologul Gheorghe Mărmureanu, care este prezent zilele acestea la un congres internaţional în cadrul căruia care se discută chiar despre cutremurele marine, spune că a fost impresionat de tsunamiul care a lovit coasta de Nord a Japoniei, dar îi linişteşte pe români.

Mărturii ale românilor prinşi în mijlocul „apocalipsei” din Japonia

Mărmureanu este liniştit în ce priveşte zona Vrancea

„Pe noi nu ne afectează cu nimic activitatea seismică din această zonă şi, în niciun caz nu se pot produce astfel de fenomene în Marea Neagră“, spune specialistul.

Despre cutremurul de 8,9 grade pe scara Richter din Japonia, Mărmureanu spune că poate afecta şi Rusia.

„Este extrem de puternic. A afectat toată zona aceea. Centrul său este în oceanul Pacific, la aproximativ 150 de kilometri de coasta de Nord a Japoniei. Pe lângă coasta Japoniei, este în alertă, încă de ieri şi Rusia. De asemenea, în urma celor nouă cutremure care au avut loc de ieri-seară şi până acum au fost afectate şi zone din Indonezia“, a explicat Mărmureanu. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite