Bucureşti: Mesaje de la artişti pentru maestrul Gheorghe Dinică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marele actor Gheorghe Dinică, 75 de ani, este internat la secţia de terapie intensivă a Spitalului de Urgenţă Floreasca din Capitală. Dinică a fost internat joi după-amiază, după ce, timp de două zile, s-a aflat la Spitalul Elias.

Artistul a ajuns la spital acum trei zile, acuzând o stare avansată de oboseală. În prezent, Gheorghe Dinică îl interpretează pe generalul în rezervă Grigore Vulturesco în serialul de epocă „Aniela“ la postul Acasă TV, după ce anul trecut a fost bulibaşă în „Regina“.

În 2007, Gheorghe Dinică a mai fost internat într-un spital din Târgovişte, din cauza unui puseu de tensiune.

Gheorghe Dinică a lansat mai multe albume muzicale, precum „Cântece de petrecere“ şi „Cântece de petrecere 2“, în colaborare cu regretatul Ştefan Iordache şi Nelu Ploieşteanu.

ÎNCURAJĂRI: Val de simpatie în jurul maestrului Gheorghe Dinică
MEDICII: Starea lui Gheorghe Dinică este stabilă, însă medicii sunt rezervaţi

Florin Piersic: „Talent fără măsură, spiritual până la Dumnezeu“

„El este unul dintre marii actori ai Ţării Româneşti. Îl cunosc de când îl vedeam în spectacole memorabile, la Teatrul de Comedie, condus pe atunci de Radu Beligan“, a povestit Florin Piersic pentru „Adevărul“.

„Pentru cei doi am sentimente cu totul speciale. N-am crezut văzându-l pe Gigi Dinică şi cunoscându-l că voi fi atât de apropiat sufleteşte de el, şi că vom fi parteneri de film în atâtea producţii“, mărturiseşte Florin Piersic.

Artistul îl caracterizează pe Gheorghe Dinică „talent fără măsură, spiritual până la Dumnezeu, veşnic pregătit să-ţi dea replica, o replică amuzantă“.
 
„S-a întâmplat, de pildă, ca într-o noapte, împreună cu el şi cu un alt coleg al nostrum, Constantin Diplan, să mergem la Ploieşti, la o băută scurtă, unde ne aştepta patronul unei cârciumi. Asta se petrecea cu ani în urmă. Eu conduceam maşina. Diplan îmi spune: „Fii atent, un bicyclist!“ După câteva minute, Diplan spune: „Fii atent, un biciclist!“ Mai trec trei minute şi aud: „Florin, fii atent, un biciclist!“. La care, Dinică, care avea intervenţii puţine, a spus cu vocea lui inconfundabilă: „Ţară de biclişti!“ (râde, n.r.).

Piersic a vrut să precizeze: „Am fost parteneri în filme, în teatru, îl ador. Ce-I doresc? Îi doresc să aibă aripi să zboare mai departe, îl doresc sănătos, şi îi dăruiesc cu tot sufletul meu „o pană“ puternică, albă şi adevărată din aripile mele cu care şi eu mai încerc să zbor“.

Nelu Ploieşteanu: „Să-i fie Dumnezeu alături!“


„Să-i fie Dumnezeu aproape în aceste momente şi-i doresc tot binele din lume“, i-a urat Nelu Ploieşteanu colegului său de înregistrări. El a povestit pentru „Adevărul“ cum a fost la înregistrările celor trei albume muzicale. „Nu simţeai când trecea timpul, aşa că am petrecut împreună cu maestrul Ştefan Iordache şi cu Dinică cam 25 de ore. Îmi părea rău când se terminau înregistrările“, a mărturisit lăutarul.

„Am cântat la Teatrul Naţional la o prezentare de modă. În sală erau vreo 600 de oameni. Maestrul Dinică a spus doar „Bună seara!“ Doar atât a spus şi toată lumea a aplaudat vreo 10 minute fără întrerupere. E atât de iubit, un colos, un mare om şi când mă aflu cu dânsul pe scenă nu mai ştiu să cânt. Atunci, la spectacol, după atâtea aplauze îmi tremurau genunchii de emoţii“, a spus Nelu Ploieşteanu.

Mircea Diaconu: Singura soluţie e să te rogi la Dumnezeu“

Actorul alături de care Gheorghe Dinică a jucat în „Filantropica“ spune că maestrul este prezent în gândurile şi în rugăciunile sale. „De câteva zile mă gândesc numai la el. Şi mă rog la Dumnezeu să aibă putere să treacă peste asta. Singura soluţie e să te rogi la Dumnezeu, pentru că tu nu poţi să-l ajuţi cu nimic“, mărturiseşte Diaconu.




București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite