Bucureşti: Georgia Petruţa Dascălu, un star în devenire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureşteanca, în vârstă de 13 ani, a câştigat trofeul „Mamaia copiilor“ în 2008, a luat primul loc la Eurovision Junior în acelaşi an şi a participat la concursul Idol UK, care s-a desfăşurat la Londra.

Georgia s-a apucat de cântat la vârsta de 6 ani. Mama ei este cea care i-a descoperit talentul şi a înscris-o la o şcoală de muzică. „Prima mea profesoară a fost doamna Silvia Dumitrescu, Mi-a îndrumat primii paşi, inclusiv la primul meu concurs - Ursuleţul de aur, în 2005“, povesteşte adolescenta.

După aceea, a avut mai mulţi profesori din lumea muzicii: pe Gabriela Sauciuc-Cicone, pe Crina Mardare şi pe Cornel Fugaru. Până în prezent, Georgia a primit foarte multe premii la festivalurile şi concursurile de muzică.

Peste 10 premii la festivalurile şi concursurile de muzică
În 2005, a luat premiul al II-lea la „Ursuleţul de Aur“. După un an, a câştigat o menţiune la Festivalul Internaţional „Ti Amo“.
Adolescenta a cântat cel mai bine la Festivalul „Generaţia Mileniului III“, ediţia a IV-a, din 2007.

În acelaşi an, a mai luat primul premiu la Festivalul „Ministar Cireşar“ şi la Festivalul „Fulg de Nea“, unde i-a fost oferit şi Premiul Special „Şerban Georgescu“. Tot în 2007 a câştigat locul al doilea la Festivalul Naţional „Delfinul  de  Aur“.

„În 2008 m-am clasat pe primul loc la „Eurovision junior“, cu 12 puncte de la public şi 10 de la juriu, dar cea care a trecut selecţia naţională a avut 10 de la public şi 12 de la juriu şi a reprezentat România la nivel internaţional“, povesteşte bucureşteanca.

De asemenea, ea a participat la concursul Idol UK, care s-a desfăşurat la Londra.
Georgia a mai câştigat trofeul „Mamaia copiilor“, în anul 2008, şi premiul I la creaţie cu piesa lui George Natsis şi a Mirelei Fugaru.

Nici anul acesta tânăra nu s-a lăsat mai prejos – a câştigat trofeul „Micul artist“ şi Premiul „Mihai Trăistariu“.

Calea pe care şi-a ales-o implică sacrificii
Drumul pe care şi l-a ales în muzică implică şi multe sacrificii. „Renunţ la o mare parte din timpul meu liber. Muncesc mai mult decât alţi copii de vârsta mea care nu au o activitate extraşcolară şi cred că de aceea nu am un cerc de prieteni cu care să ies în parc sau să merg la un film. Îmi dedic timpul mai mult muzicii decât distracţiei“, spune ea.

„Nu voi renunţa până când nu voi ajunge o mare artistă“
Cu toate acestea, Georgia consideră că a făcut cea mai bună alegere. „Acesta este visul meu şi nu voi renunţa până când nu voi ajunge o mare artistă. Este o activitate foarte grea, dar, cu cât munceşti mai mult, cu atât te bucuri mai mult de succes, când reuşeşti să-l atingi“, recunoaşte Georgia.

Profil:
Nume: Georgia Petruţa Dascălu
Data şi locul naşterii: 29 iunie 1996, Slatina.
Studii: Elevă în clasa a VII-a la liceul teoretic Jean Monnet.

Ce-i place
„Îmi place foarte mult muzica, să citesc, să navighez pe internet. Ador călătoiile, să scriu poezii şi să merg în parc. Îmi plac mult căţeluşii, să ajut oamenii după putinţa mea, să le cânt şi să fac lumea să se simtă mai bine“, spune Georgia.

Ce nu-i place
„Nu-mi plac oamenii care se supraapreciază sau se subestimează, nu-mi place minciuna, nu-mi place când plouă şi e ud pe jos şi nici atunci când e foarte frig şi nu pot cânta“, recunoaşte bucureşteanca.


ÎNTREBĂRI
Ce părere au părinţii de drumul pe care ţi l-ai ales?
În primul rand, fără ei nu aş fi reuşit nimic şi nu aş fi început să cânt. Sunt alături de mine mereu şi mă susţin în tot ceea ce fac.

Ce artişti de muzică îţi plac şi te inspiră?
Îmi place foarte mult de Celine Dion pentru vocea  şi pentru tehnica pe care o stăpâneşte foarte bine. Îmi place şi Madonna, pentru că ştie să facă spectacol şi pentru faptul că ridică publicul în picioare la fiecare concert.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite