George Fălcescu face kikboxing pe ritmuri de aerobic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul are centura neagră la aikijutsu şi de mai bine de un an este antrenor de Tae Bo la Clubul Sportiv Elle’s din centrul Capitalei.

George este un mare admirator al culturii japoneze şi implicit al artelor marţiale. El a început să practice aikijutzu încă din liceu, la îndemnul unui coleg.

„Într-o zi, un prieten de-al meu mi-a spus că se ţin cursuri de karate într-o sală de sport din incinta unei şcoli. N-am putut să dorm toată noaptea cu gândul că a doua zi voi începe să mă antrenez. Mi-am imaginat tot felul de metode de antrenament, oricum mă aşteptam să fie foarte greu“, povesteşte antrenorul despre debutul său.

Zece ani de iniţiere
După ce a practicat doar aikijutsu timp de patru ani la clubul Rapid, George a început să ia şi lecţii de kyokushinkai, un alt stil de arte marţiale, iar după alţi doi ani, în 1996, a început să înveţe şi primele reguli din kikboxing.

„Din 1999 m-am concentrat doar pe boxul thailandez şi pe aikijutsu, stilul care mi-a format personalitatea“, explică sportivul. El mai spune că abia după zece ani de practică a început să înţeleagă semnificaţia artelor marţiale şi sensul celebrei zicale lansată de Gichin Funakoshi, întemeietorul karate-ului modern, conform căreia un luptător devine karateka după nouă ani de antrenament, pâna atunci nefiind decât „o păpuşă, un visător“.

De la karate la aerobic
În urmă cu câţiva ani a început să practice şi această combinaţie de box thailandez cu aerobic, denumtă Tae Bo, iar de aproape doi ani a început să îi înveţe şi pe alţii. Luptătorul spune că pentru a practica Tae Bo sunt necesare cunoştinţe în domeniul artelor marţiale.

„Este un extras din kikboxing, dar se lucrează în regim de aerobic, fără contact. În prima lună de antrenamente corpul se trezeşte la viaţă, abia din a doua lună încep să apară şi rezultatele“, explică George. În prezent, el predă Tae Bo la Clubul Sportiv Elle’s din zona Armenească. 

Profil

Născut: 9 februarie 1974, Slobozia
Studii: Absolvent al Liceului de Metrologie din Bucureşti
Familie: Nnecăsătorit

Întrebări şi răspunsuri:

Ce satisfacţii v-au adus artele marţiale?
Eu unul m-am educat cu artele marţiale. Filosofia mea de viaţă se bazează învăţăturile din cultura japoneză şi pe Calea Samurailor. Evident că am renunţat la unele lucruri pentru a ajunge la acest nivel, dar nu regret nimic, chiar dacă am trecut prin foarte multe încercări.

Ai de gând să mai predai vreun stil pe lângă Tae Bo?  
Nu am timp pentru aşa ceva. Pentru viitor mi-am propus să îmi îmbunătăţesc tehnica şi să studiez mai mult aikijutsu. Pentru asta aş vrea să colaborez cu maestrul Gabriel Dutchevici, unul dintre cei mai buni din domeniu.

Ce-i place
Îmi place sportul foarte mult, călătoriile şi lectura. „Devorez cărţile despre cultura japoneză şi în general toţi autorii japonezi. Citesc şi cărţile marilor maeştri de arte marţiale“, spune sportivul.

Ce nu-i place
Nu îi plac oamenii care nu au simţul răspunderii şi cei care renunţă repede sau nu perseverează. Nu îi plac nici persoanele care duc o viaţă sedentară şi „se plâng că obosesc după ce aleargă 30 de metri după autobuz“.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite