Gelu Voican Voiculescu : „Le-am pus Ceuşeştilor nume false pe cruci ca să nu fie profanaţi!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul vicepremier G.V Voiculescu, o figură cheie a Revoluţiei, consideră că deshumarea soţilor Ceauşescu va pune capăt speculaţiilor născute după 90.

„S-a mai confirmat demult că soţii Ceauşescu sunt îngropaţi acolo, şi cu asta basta! Analizele ADN vor demonta şi acum afirmaţiile făcute de Mircea Oprean şi alţii. Am asistat la înmormântarea lor împreună cu colonelul Mugurel Florescu, cel care a înregistrat şi execuţia, şi înmormântarea”, ne-a mărturisit Gelu Voican Viculescu.

Fostul vicepremier spune că din dimineaţa de 26 decembrie până în 30 decembrie 1989, când s-a decis în final înhumarea, cadavrele cuplului dictator au rămas sigilate în camera frigorifică de la morga Spitalului Militar. De înmormântarea lor s-a ocupat el, Gelu Voican Voiculescu împreună cu Cerasela Baijac Demetrescu.

În ziua înmormântării groparilor li s-a spus că era vorba despre doi colonei în rezervă, ucişi la datorie. Motiv pentru care Ceauşeştilor nu li s-au pus cruci în primă fază, ca să nu fie profanaţi. „De teamă că populaţia se va năpusti la mormintele lor ,şi le vor distruge, am trecut pe cruci două nume de colonei, Enache, respectiv Petrescu, şi i-am îngropat la distanţa de 30 de metri unul de altul, forţaţi de lipsa locurilor din cimitir”, ne-a mărturisit fostul reveoluţionar.

Ca răspuns la acuzaţiile lui Mircea Oprean, ginerele lui Ceauşescu, cel care avea îndoieli că fostul cuplu prezidenţial nu ar fi îngropat în cimitirul Ghencea, Voiculescu spune că dovadă stă o înregistrare a ceremoniei, filmată de colonelul Mugurel Florescu, cel care a surprins şi momentul execuţiei celor doi.

IML i-a declarat morţi fără să îi vadă

Vladimir Beliş, fostul director al Institutului de Medicină Legală a oferit astăzi o mărturie şocantă opiniei publice, mărturisind că că a semnat certificatele de deces ale soţilor Ceauşescu la cererea generalului Victor Athanasie Stănculescu, după cinci zile de la execuţie, respectiv în 30 decembrie 1989, fără să fi văzut cadavrele!

„Am fost chemat de generalul Victor Athanasie Stănculescu să semnez certificatele de deces ale lui Nicolae şi Elena Ceauşescu. Nu i-am văzut pe cei doi. Potrivit legii de atunci, la orice execuţie trebuia să asiste un legist. Eu nu am fost chemat", a spus profesorul Vladimir Beliş.

El a mai preciyat că, în schimb, documentele care atestau decesul soţilor Ceauşescu erau semnate de doi medici militari



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite