„Cartea Roşie” a lui Jung, cel mai spectaculos volum prezentat la Gaudeamus 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Publicată în condiţii grafice excepţionale de editura Trei, opera psihiatrului elveţian Carl Gustav Jung, rămasă secretă timp de 80 de ani, este una dintre principalele atracţii ale târgului de carte organizat la Romexpo.

Dimensiunile generoase ale „Cărții Roșii” (aceasta are o lungime de 40 de centimetri, o lățime de 30 de centimetri și o greutate de patru kilograme) „fură” ochii celor care trec prin fața standului editurii Trei. Oamenii sunt atrași în special de desenele inițiatice denumite mandale, realizate de Jung și reproduse cu fidelitate.

„Este o carte foarte frumoasă. Aș vrea să o cumpăr, dar este destul de scumpă. O să mă mai gândesc”, a declarat Antonia Marinescu, una dintre persoanele care s-a oprit să admire volumul.

„Nu e vorba doar de cum arată, dar pentru cine este pasionat de opera lui Jung, «Cartea Roșie» este o lectură obligatorie”, a spus și Cristian, student la filozofie.

Cartea-cheie a operei lui Jung

Cu toate că se ştie de peste optzeci de ani de existenţa ei, „Cartea Roșie” a fost publicată abia recent, într-o ediţie facscimil completă. Ea conține însemnările lui Jung cu privire la relația sa cu inconștientul, care a constituit baza tuturor teoriilor formulate ulterior de reputatul psihiatru.

Rămâneți pe www.adevarul.ro pentru a urmări cum se desfăşoară Târgul de carte Gaudeamus 2011.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite