Stelian Tănase: "Cred că 90% dintre cei care vorbesc la TV nu ştiu ce spun"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezent la lansarea cărţii „Biletul de ieşire din criză”, scrisă de Adrian Vasilescu, jurnalistul Stelian Tănase a declarat că este o plăcere să-l invite pe acesta la emisiuni pentru că întotdeauna vine cu informaţii noi şi inteligente.

Jurnalistul Stelian Tănase a vorbit în termeni elogioşi despre Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR. "Este o plăcere să-l chemi la emisiuni pentru că este informat, vine întotdeauna cu idei noi, ai ce să vorbeşti cu el. Cred că 90% dintre cei care vorbesc la TV nu ştiu ce spun. Nu este cazul său", a spus Tănase, precizând că evenimentele se petrec atât de repede încât oamenii de televiziune şi invitaţii lor nu au cum să fie experţi în orice.

Povestea crizei

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR Mugur Isărescu, şi-a lansat, în urmă cu câteva minute, la Târgul de carte Gaudeamus, volumul „Biletul de ieșire din criză”. "M-am întâlnit cu criza în 2008, la Paris. Ea venea din America, eu din România. Nu mi-a plăcut ce am văzut şi am promis că voi scrie o carte despre acest lucru", a povestit, cu umor, Adrian Vasilescu momentul când i-a venit prima idee pentru volumul lansat azi.

El a precizat că România a ieşit din recesiune la 31 martie, însă nu a ieşit din criză. "Deşi e în criză economică, România nu e în criză financiară. Sistemul financiar poate să fie locomotiva economiei", a mai precizat Vasilescu.

La eveniment au participat jurnaliștii și analiștii Robert Turcescu, Bogdan Chireac, Cristian Hoștiuc și Emil Hurezeanu. Lucrarea, tipărită la Editura Curtea Veche, este o carte-reportaj în care criza este urmărită din momentul în care a izbucnit, în 2007, în America, explozia din 2008, prin falimentul Lehman Brothers şi anii de criză care au urmat.

Rămâneţi pe www.adevarul.ro pentru a urmări cum se desfăşoară Târgul de carte Gaudeamus 2011.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite