Topul evenimentelor în cea de-a treia zi la Gaudeamus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziua de mijloc a târgului de carte organizat la complexul Romexpo s-a remarcat prin numeroase lansări, care au prefaţat programul încărcat din weekend. Şi numărul vizitatorilor a fost mai mare ca în primele zile.

Standul editurii „Adevărul" a găzduit mai multe evenimente importante. „În căutarea României pierdute. 14 dialoguri «La masa Adevărului»", a jurnalistului George Rădulescu, a fost lansată de la ora 17.00. Volumul a reunit dialoguri cu personalităţi ale lumii culturale, cu artişti, dar şi cu politicieni sau şefi ai serviciilor secrete, în căutarea unor soluţii pentru ţară.

Tot la standul editurii „Adevărul" au fost lansate şi două volume despre evenimentele din 1989. „După execuţie a nins" şi „Revoluţia de ghips", scrise de istoricul militar Viorel Domenico, descriu evenimentele din decembrie 1989. Acestea au fost urmate, de la ora 17.00, de lansarea volumului „Cum se distrau românii odinioară", al istoricului Adrian Majuru.

Un al eveniment important, care a atras un public numeros, a fost lansarea volumului de poezii „Soarele din prima zi", de Rabindranath Tagore, la standul editurii Cununi de Stele. La eveniment a participat Dan Puric.

Iubitorii noului val al cinematografiei româneşti au avut prilejul să se întâlnească, la ora 18.00, la standul Editurii Paralela 45, cu Vlad Ivanov, Thomas Ciulei, Ada Solomon, Ioan Stanomir şi Valerian Sava, care care au luat parte la lansarea volumului „O istorie subiectivă a tranziţiei filmice", de Valerian Sava.

Rămâneţi pe www.adevarul.ro pentru a urmări cum se desfăşoară Târgul de carte Gaudeamus 2011.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite