Gară-Aeroport: 40 de minute

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autobuzele 780 ajung la Otopeni cu o jumătate de oră mai repede decât cele de pe linia 783. Regia de Transport a înfiinţat noua linie express, 780, care leagă Gara de Nord de Aeroportul Henri Coandă.

Una dintre anomaliile transportului public din Capitală a fost reparată: cea mai mare gară din Bucureşti este, de sâmbătă, conectată, printr-o linie RATB, de cel mai mare aeroport, Henri Coandă.

Autobuzul are doar şase staţii, faţă de 16, cât are vechea rută din Centrul Capitalei până la aeroportul din Otopeni.

Prima maşină din cele patru care au circulat în prima zi a plecat din staţia Fluviului, din apropierea Gării de Nord, la ora 5.15. În 40 de minute era în faţa aeroportului din Otopeni.

Numai cu cardul

Şoferul care a tăiat panglica traseului, Florin Olteanu, a declarat pentru „Adevărul” că această durată va creşte, în special în timpul săptămânii, din cauza lucrărilor de la Pasajul Băneasa, precum şi din cauza înfiinţării altor staţii pe traseu.

„Pentru cei 18 kilometri avem stabilit un timp de 40 de minute, dar poate să fie şi mai mult, pentru că circulaţia pe DN 1 e uneori aglomerată, dar şi pentru că, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul liniei 783, oamenii vor cere mai multe staţii”, a explicat şoferul.

Abonamentul, 27 de lei

Începând de astăzi, se vor introduce alte trei autobuze pe ruta 780, autobuze care sunt dotate cu aer condiţionat.
Pentru o călătorie cu noua linie express, un bilet costă 3,5 lei, achitat numai utilizând Cardul Activ.

O variantă mai ieftină ar fi procurarea unui abonament de 10 călătorii, care costă 27 de lei.

Linia 780

Traseu:Str. Fluviului  Gara de Nord Clăbucet Piaţa Presei Libere  Aeroportul Băneasa Aeroportul Internaţional Henri Coandă  Circulă între orele 5.15 şi 23.00, la un interval de aproximativ 30 de minute.

 Linia 783

Traseu: Piaţa Unirii 2 Universitate Piaţa Romană Piaţa Victoriei Arcul de Triumf Piaţa Presei Libere Aeroport Băneasa Institutul Meteorologic Oraşul Otopeni (şase staţii) Aeroportul Henry Coandă  Circulă între orele 5.30 şi 23:00, la un interval de aproximativ 10 minute.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite