EVENIMENT Galeriile de artă sunt deschise în această noapte până la ora 4.00

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noaptea Albă a Galeriilor (NAG) are loc în această noapte, atât în Capitală cât şi la Cluj-Napoca, în peste 60 de spaţii din cele două oraşe. La Bucureşti, 55 de galerii participă în spaţii alternative. Publicul va putea vedea creaţii a sute de artişti români şi străini, potrivit site-ului oficial al evenimentului noapteagaleriilor.ro.

83 de evenimente, peste 350 de artişti expun în 69 de galerii din două oraşe, Bucureşti şi Cluj, în cadrul NAG. Grupuri-grupuri vor defila toată noaptea prin centrul Bucureştiului, mai ales că evenimentul se suprapune cu Street Delivery. Noaptea Albă a Galeriilor se află la cea de-a cincea ediţie.

Bucureştenii au intrare liberă în galeriile de artă, iar  programul va fi prelungit până la ora 4.00 a doua zi.

De la Anaid Art Gallery, trecând prin Atelier 35 din Centrul istoric, cu oprire la Catacomba Una din strada Griviţei, făcând un ocol pe la Galeria Goldart din Dorobanţi, acesta ar putea fi un scurt traseu al nopţii prin câteva dintre spaţiile de expoziţii deschise. Puteţi „face haltă” şi la Pavilion Unicredit din Şoseaua Nicolae Titulescu sau la Wagner Arte din strada Dr. Staicovici, acolo unde veţi vedea cea mai insolită colecţie de porţelanuri pictate manual:  corpurile de iluminat din colecţia „Photophore”.

Sunt deschise trei centre de închiriat biciclete

Cele trei centre Cicloteque (de la Facultatea de Drept, din Parcul Herăstrău şi din Parcul Tineretului) vor fi deschise până la ora 4.00, pentru cei care doresc să ia o bicicletă gratuit şi să parcurgă traseul astfel de la o galerie la alta.

Noaptea Albă a Galeriilor este un eveniment organizat de Asociaţia Ephemair. Prima ediţie a NAG a avut loc în 2007 fiind, după Noaptea Muzeelor, al doilea eveniment cultural desfăşurat pe durata unei nopţi din România.

În ultimii cinci ani, Noaptea Albă a Galeriilor s-a dezvoltat ca un proiect recunoscut pentru promovarea artelor contemporane şi a tinerilor artişti. Multitudinea de evenimente, expoziţii, performance-uri, muzică contemporană, teatru, diversitatea spaţiilor în care se regăsesc galerii cu un portofoliu important de artişti români, spaţii alternative, instituţii care pentru o noapte devin galerii de artă, ateliere sau intervenţii ale artiştilor în spaţiul urban, toate acestea formează harta NAG.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite