Bucureşti: Gâfâieli şi transpiraţie pentru banii loteriei (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 3.000 de participanţi de toate vârstele au participat la cea de-a XII-a ediţie a Crosului Loteriei.  Alergătorii au plecat la ora 11.00 din Piaţa Constituţiei şi au alergat 4,5 kilometri până la Piaţa Alba Iulia şi înapoi.

Spre deosebire de crosurile obişnuite, la acesta nu a contat doar forma sportivă, ci şi norocul. Dacă cei care au ieşit învingători la alergare au primit câte un autoturism, cei mai puţin în formă s-au întrecut la tragerile de noroc, care au oferit ca premii telefoane mobile şi sume de bani până la 35.000 de lei.

Prima extragere, a biletelor speciale, le-a garantat alergătorilor 182 de premii, cu valori între 1.500 şi 35.000 de lei, iar a doua tragere, aceea a taloanelor de joc, a scos la bătaie 100 de telefoane mobile. Condiţia principală a participării la cros a fost achiziţionarea unui astfel de bilet special, emis de Loteria Română, care a costat 3,5 lei. Marele premiu pentru persoanele cu dizabilităţi a fost un scuter special, adaptat deficienţelor pe care le au.

Categoriile de întrecere au fost seniori, juniori, copii, veterani şi persoane cu dizabilităţi. Încă de la ora 10.00, concurenţii s-au antrenat în Piaţa Constituţiei, încurajându-se între ei.

Puhoiul de oameni de toate vârstele a ţâşnit haotic de după banda de start, pornind cu avânt pe Bulevardul Unirii. Unii au pierdut startul şi s-au lăsat bătuţi, cei mai mulţi „perdanţi“ la această categorie fiind copiii. „Nu te duci tu mamă să te calce în picioare toţi nebunii“, îşi potoleşte o mamă copilul, care, îmbrâncit de alţi concurenţi, a fost scos în afara întrecerii.

Maratonul vârstelor

Mezinul competiţiei a fost un bebeluş de doar câteva luni. Ajutat de părintele său, acesta a pornit în cursă alături de grupa copiilor. Cel mai în vârstă concurent a fost Mihai Drăghici, de 81 de ani, care a venit de la Galaţi pentru a participa la Crosul Loteriei. Nu este un jucător împătimit la loto, dar este un „alergător de cursă lungă“, după cum se mândreşte bătrânul. „Alerg de la 58 de ani şi tot câştigul meu este sănătatea“, spune bătrânul.

Deşi este cam tare de urechi, pensionarul nu pierde nicio ocazie să se mândrească cu performanţele sale de sportiv. „Eu nu vreau să câştig, de aceea nici nu mă duc în faţă cu veteranii, stau la urmă pentru că eu alerg de plăcere“, mai spune el.

150 de bilete pentru a-şi asigura câştigul

Pentru a-şi creşte şansele să nu plece acasă cu mâna goală, unii participanţi au cumpărat sute de bilete speciale ale Loteriei Române. „Am cumpărat 150 de bilete pentru crosul de anul ăsta. Am participat patru ani la rând, iar anul trecut am câştigat două telefoane mobile cu toate că am ieşit pe locul 200“, spune Dănuţ Maxim, un concurent de 33 de ani din Bucureşti.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite