GALERIE FOTO Vezi cum arată Catedrala lui Pandele din Voluntari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Catedrala din oraşul Voluntari va fi gata de sfinţire cel mai probabil anul viitor, iar până la sfârşitul acestui an vor fi încheiate lucrările de exterior. Lăcaşul de cult ţine pasul cu tehnologia: va avea clopote cu GPS, comandate prin satelit, încălzire prin pardoseală şi hidrofor.

Piatra de temelie a Catedralei „Intrarea Domnului Iisus în Ierusalim“ din oraşul Voluntari a fost pusă în noiembrie 2007.
Construită în oraşul Voluntari în zona intersecţiei strada Florilor cu bulevardul Vrancea, catedrala va fi unul dintre cele mai grandioase aşezăminte de cult din ţara noastră. În jurul acesteia va fi amenajat şi un parc public ce se doreşte a fi un loc în care să te poţi bucura de linişte şi unde îţi regăseşti pacea sufletească.
„Până la sfârşitul anului vor fi închise lucrările pe exterior, iar de la anul vom putea să ne apucăm de interior. Ştim ce catapeteasmă, ce picturi vom avea, dar mai trebuie să terminam lucrările. Toate sunt prevăzute în buget. Clopotele vor fi cu GPS, practic, vor fi acţionate printr-un buton, încălzirea va fi prin pardoseală, folosind o centrală termică normală, vom avea hidrofor, un bazin de apă, pentru că aşa cer normele pompierilor“, a declarat, pentru „Adevărul“, Dan Răşica, reprezentant al Primăriei din Voluntari.


image
image
image

Click pe imagini pentru GALERIE FOTO

Din punct de vedere arhitectural aceasta va fi construită apelând la o îmbinare de stiluri: grec, bizantin, brâncovenesc, având ca modele arhitecturale biserica Sf. Nicolae Domnesc de la Curtea de Argeş, vechea Mitropolie din Târgovişte (actualmente demolată), iar ca model arhitectural modern, noua biserică Sf. Vineri din Bucureşti, Drumul Taberei.



Click pe imagini pentru GALERIE FOTO

Costurile pentru realizarea acestui proiect se ridică la 22.040.904 lei (aproximativ 7 mil. euro). Fondurile necesare construcţiei provin exclusiv din bugetul Consiliului Local Voluntari, iar efortul care se va face pentru făurirea acestui locaş de cult nu este mare, dat fiind faptul că „nu există nici un sacrificiu prea mare pentru Dumnezeu“, aşa cum a declarat primarul oraşului Voluntari, Florentin Costel Pandele.


Date tehnice – dimensiuni

Suprafaţă demisol - 2.000 de metri pătraţi
Suprafaţă catedrală + pridvor - 2.000 de metri pătraţi
Suprafaţă cafas 1, 2 şi balcon – 500 de metri pătraţi
Înălţimea - de la -5,60 la + 50 de metri la vârful crucii
Lăţimea la abside – 34 de metri
Lăţimea la navă – 26 de metri

image
image
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite