GALERIE FOTO Iapa cu breton filat şi alte frizuri de fiţe, la Adunaţii Copăceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a fi în formă, cele 28 de exemplare pursânge de la “Regatul cailor” sunt toaletate, şamponate şi frezate zilnic. La clubul de la Adunaţii Copăceni, toate activităţile ecvestre, de la călărit până la plimbările cu caleaşca sunt inspirate de echitaţia engleză.

Galerie foto cu tunsorile personalizate ale cailor

De caii de la rasă de la „Regat” se ocupă Florin Bobe şi Andreea Cristeş, călăreţi profesionişti şi instructori acreditaţi. „Caii noştri sunt «mămoşi» ca nişte copii, pentru că sunt îngrijiţi 24 de ore din 24 şi sunt luaţi în seamă, fiecare în parte”, spune Florin Bobeş.

El îi dă de exemplu pe cei mai poznaşi, pe Eneas, de 18 ani şi pe Topaz, de 6 ani, ambii cai de sport românesc, pe jumătate pur sânge arab, care „mereu fac boacăne”, iar în libertate „se joacă de parcă ar fi căţei”.

„Gătitul” armăsarilor şi iepelor
Fost inginer ofiţer, până în 1989, Florin Bobe este mai sever din fire, dar, în afara antrenamentelor este ca un tată pentru cai. „Îmi place să-i alint şi să-i împodobesc. Mă joc tunzându-i bretonul în formă de V, lui Neli, o iapă blondă din rasa austriacă Haflinger, iar iarna le fac modele pe crupă sau pe gât. Le tund blana în formă de romburi, stele sau inimioare. Caii au firi diferite. Unii sunt foarte jucăuşi, ca nişte căţei şi pur şi simplu se caţără pe tine”, povesteşte instructorul.

La competiţiile de sărituri, caii sunt gătiţi cu accesorii ornamentale, iar coama le este împletită în melcişori sau plasă, la care se pot ataşa şi fundiţe, pregătiri pe care le acceptă cuminţi.

În schimb, pentru plimbările cu atelaje, caii sunt şamponaţi şi daţi cu balsam, astfel încât coama şi coada să fie cât mai înfoiate. „Avem o sanie pentru iarnă şi două caleşti pentru vară, care se pot închiria, pentru plimbări. Mulţi le vor la nuntă, dar în Bucureşti trebuie aprobare de la primărie, pentru traseul atelajului”, atrage atenţia Florin Bobe.

La „Regatul Cailor” sunt 28 de cai, dintre care patru frizieni, un andaluz, o iapă haflinger, un ponei shetland, Poc, supranumit în glumă „marele alb”, iar restul sunt cai de sport româneşti, cel mai utilizaţi la cursele cu obstacole.

Galerie foto cu tunsorile personalizate ale cailor

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite