GALERIE FOTO Cascadorii și distracție pe pârtia din Parcul Tineretului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pasionații de sporturi extreme și-au arătat, astăzi, îndemânarea pe o pârtie amenajată pentru snowboard în Parcul Tineretului din București.

 A fost prima etapă a competiției Dew Tour 2011 care va continua pe 19 februarie, la Predeal și pe 5 martie, la Sinaia și la care s-au pus la bătaie premii în valoare totală de 7.500 de euro.

Fotograf: Mircea Păun

image

În parcul din sectorul 4 din Capitală, 25 de tineri, cei mai mulți din Brașov, București și Baia Mare care s-au înscris la concurs au vrut să le arate zecilor de spectatori că sunt cei mai buni pe pârtie, la snowboard.

image

Chiar și cel mai tânăr competitor de doar 11 ani. Unii au folosit placa, alții schiurile, iar printre concurenți s-au aflat și două fete. Muzica a fost dată la maixm în boxele amplasate în aer liber și distracția a ținut de dimineață și până la apus.

Premii în valoare de 7.500 de euro

Soarele le-a stricat un pic planurile organizatorilor din cauză că a topit din zăpada de pe pârtie, dar concurenții nu s-au lăsat păgubași și au continuat să alunece spectaculos.

image

“Am vrut să mă înscriu și eu, dar mi-au fost aduse prea târziu schiurile și am ratat începutul. Oricum zăpada nu este prea grozavă. O să particip la etapele din Predeal și Sinaia”, a declara Gabriel, un adolescent din București.

image

Au contat elementele spectaculoase ale concurenților , dar și modul în care aceștia și-au ținut echilibrul pe pârtie, iar cei mai buni dintre ei au fost premiați cu echipamente montane și cu bani.

Printre câștigători etapei de astăzi s-au aflat Vladimir Brezovszki care a luat premiul I, Daniel  Teodorescu, zis Alifie care a luat și premiul special pentru săritura în înălțime, iar Sebastian Gusu a obținut premiul  al III-lea la prima etapă a "Dew Tour 2011".

image

Premiile special au fost obținute de Sonia Nicolau (premiul “best babe”), Mihnea Groșeanu, concurentul de 11 ani (premiul “best rookie") și Elod Ghyorghy (premiul „amateur killer”), iar Paul Leș a fost desemnt “best skier”.

Distracția a continuat însă și după lăsarea serii, la o petrecere într-un club din Capitală. Cei care au pierdut evenimentul din București mai au ocazia să meargă la etapele din Predeal și Sinaia.

image

“La toate cele trei etape de la București și cele din stațiunile de munte se acordă premii în valoare totală de 7.500 de euro, iar competiția de la Predeal este recunoscută de Federația Internațională de Snowboarding”, a declarat Laura Toma, din partea organizatorilor.

Pe lângă premii considerabile şi posibilitatea de calificare la o altă etapă superioară Ticket To Ride Tour, a doua etapă Dew Tour va prezenta în premieră doi sportivi străini, Denis Leontev şi Daniel Rajcsany.

Cei doi rideri faimoşi pe pârtiile din Europa, vor susţine reprezentaţii la începutul etapei de la Predeal, inaugurând astfel, prima competiţie de snowboarding pentru profesionişti ce va avea loc în România.

Turneul Dew Tour va lua sfârşit pe 5 martie, la Sinaia.

Ultima etapă va presupune împărţirea concurenţilor în două grupe, una de începători şi una de profesionişti.

Participanţii din fiecare grupă vor concura unul contra unu, fiecare probă este eliminatorie, stabilind cine rămâne sau cine îşi duce placa acasă.




București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite