Bucureşti: Trei maşini au fost incendiate în Drumul Taberei GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii din zonă consideră că de vină sunt suporterii formaţiei de fotbal Steaua Bucureşti, care a disputat ieri un meci în jurul orei incidentelor. Autovehiculele, abandonate de ani buni, se aflau pe două străzi vecine din cartierul bucureştean, Valea lui Mihai şi Valea Roşie  

Primul autoturism, o Dacie gri, a fost aprins în jurul orei 20.30, cu un sfert de oră înainte de începerea derbyului Steaua Bucureşti -CFR Cluj. Maşina era abandonată sub un copac din apropierea intersecţiei aleea Valea lui Mihai cu strada Râul Doamnei, de mai bine de cinci ani.

Maşina, adăpost pentru oamenii străzii
„În maşină trăiau nişte oameni ai străzii de ceva timp. Bine măcar că nu erau acolo când a izbucnit focul”, a spus Maria Neacşcu, o vecină din cartier. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Cătălin Eftene, un echipaj SMURD şi 18 pompieri au intervenit la faţa locului cu două autospeciale cu apă şi spumă şi o maşină de descarcerare. 

Al doilea autoturism aprins, la 200 de metri de primul
A doua maşină incendiată, o Dacie galbenă fără număr de înmatriculare, se afla tot pe aleea Valea lui Mihai, la mai puţin de 200 de metri de prima. Autoturismul, care, potrivit vecinilor, nu a fost mişcat din loc de mai bine de doi ani, a luat foc la aproximativ o oră de la prima incendiere, în jurul orei 21.40.

Maşinile abadonate ocupă abuziv locurile de parcare
 „Eu cred că s-a supărat cineva din cartier şi le-a dat foc. Nu ştiu cui aparţine Dacia galbenă, dar nu este normal să o lase aici degeaba, când sunt vecini care nu au unde să îşi parcheze maşina când vin de la muncă”, a declarat Mihnea Radu, care locuieşte în zonă.
După aproximativ o jumătate de oră, agenţii din cadrul Secţiei 25 de Poliţie au fost anunţaţi că o a treia maşină a fost incendiată, pe strada Valea Roşie, la nici cinci minute de primele două autoturisme. „Nu se ştie deocamdată cine a dat foc celor trei autoturisme şi nici nu se poate trage o concluzie asupra modului de incendiere, deoarece maşinile au ars aproape în totalitate”, a declarat Alexandrul Iordache, lucrător din cadrul Brigăzii de Cercetări Penale de la Secţia 25 de Poliţie.

„Suporterii stelişti sunt de vină”
Zona unde au ars cele trei maşini este în apropiere de stadionul Ghencea, unde, aseară, de la 20.45, Steaua Bucureşti a jucat împotriva echipei CFR Cluj. „Eu sunt convins că toate cele trei isprave au fost făcute de suporterii stelişti, deoarece nu este prima oară când fac necazuri oamenilor din cartier”, a spus Alexandru Şerbu, care locuieşte în zonă.

Luaţi-vă vechiturile de pe străzi!
Maşinile abandonate pe străzile şi trotuarele Capitalei sunt o problemă cu care bucureştenii se confruntă de ceva vreme. Ziarul „Adevărul de Seară” a iniţiat o campanie de atragere a atenţiei opiniei publice şi a autorităţilor asupra necesităţii de a lua măsuri împotriva celor care îşi lasă „rablele” prin oraş.  Campania, care a început cu o maşină abandonată în Piaţa Romană, poreclită „Fredy”, a avut impact asupra cititorilor ziarului nostru care şi-au exprimat nemulţurirea faţă de proprietarii de vechituri.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite