Bucureşti: GALERIE FOTO Edilii au tăiat „caprele” cu flexul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de dispozitive ilegale de menţinere liberă a locurilor de parcare au fost astăzi demontate de autorităţi în mai multe zone ale Capitalei. Brigada de Poliţie Rutieră, în colaborare cu Direcţia Inspecţie şi Control General şi Administraţia Străzilor de la Primăria Capitalei au desfăşurat o acţiune de dezafectare a „caprelor“.

Dispozitivele de menţinere liberă a locurilor de parcare, sau „caprele“, cum sunt ele cunoscute de către bucureşteni, sunt ilegale, indiferent de forma lor - fie că sunt lanţuri, cadre metalice sau simple lăzi de bere. Odată cu apariţia Hotărârii de Consiliu General nr. 124/2008, toate aceste dispozitive au intrat în ilegalitate, cu toate că unele dintre ele au fost eliberate chiar de către Primărie, înainte de votarea acestei decizii.

Amenzile, cuprinse între 1.500 şi 2.500 de lei
Acţiunea de astăzi a început în jurul orei 10.00 pe strada Negru Vodă din sectorul 1, din faţa Institutului Bancar Român. Muncitorii de la Administraţia Străzilor s-au pus pe lucru încă de la venire: „înarmaţi“ cu flexuri sau răngi, aceştia au demontat câteva zeci de astfel de „capre“.

Un domn care locuieşte în zonă a încercat să îngreuneze acţiunea lucrătorilor, parcându-şi maşina exact pe dispozitiv, dar atunci când a auzit câte de mare e amenda şi-a schimbat atitudinea şi a colaborat cu reprezentanţii administraţiei locale.â
„Instalarea oricărui tip de dizpozitiv de menţinere a locurilor de parcare se pedepseşte contravenţional cu o amendă cuprinsă între 1.500 de lei şi 2.500 de lei“, a declarat Daniel Piştea, inspector principal de la Poliţia Rutieră a Capitalei.

Şoferii, cu greu pot fi traşi la răspundere
Inspectorul a mai spus că scopul principal al acestei acţiuni nu este pedepsirea oamenilor, ci dezafectarea acestor dispozitive de blocare şi readucerea asfaltului la starea iniţială. „Nu tot timpul este simplu să îi tragem la răspundere pe cei care montează aceste cadre, deoarece sunt mulţi care nu recunosc că ei le-au pus“, a adăugat inspectorul principal de la Poliţia Rutieră.

„Pentru a acorda amenzi, trebuie să avem certitudinea că cei care au plătit locul respectiv au montat şi cadrele, deoarece, ei pot spune că le-a montat altcineva, iar noi nu putem demonstra, în acest caz, că nu spun adevărul“, a subliniat Ştefan Zvelko, şeful serviciului Direcţia de Inspecţie şi Control General de la Primăria Capitalei.

Controale se fac doar joia
Agenţii de la Poliţia Rutieră împreună cu Direcţia Inspecţie şi Control General, şi Administraţia Străzilor din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti vor organiza acţiuni de demontare a acestor dispozitive de menţinere liberă a locurilor de parcare în fiecare joi, până când nu vor mai exista astfel de „capre“ pe raza Capitalei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite