Bucureşti: Lecţii de educaţie rutieră la sediul Poliţiei Rutiere a Capitalei GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Brigăzii de Poliţie Rutieră Bucureşti le-au predat elevilor de gimnaziu lecţii de educaţie rutieră chiar la sediul lor. (GALERIE FOTO)

Aproximativ 25 de elevi de clasa a doua au venit azi-dimineaţă de la Liceul Greco-Catolic Timotei Cipariu, din Sectorul 1, însoţiţi de învăţătoarea lor, la sediul Brigăzii de Poliţie Rutieră Bucureşti.

Poliţiştii de la rutieră le-au pregătit celor mici mai multe surprize. Copiii s-au fotografiat pe două dintre motocicletele din dotare şi au putut chiar să viziteze garajul Brigăzii de Poliţie Rutieră.

Ei au fost duşi în camera de control, unde au vizionat imagini filmate în timp real în mai multe intersecţii din Capitală.

„Mi-a plăcut foarte mult filmul pe care l-am văzut, dar şi motocicletele. Îmi doresc şi eu o motocicletă ca aceasta“, a spus Roberto, în vârstă de opt ani.

Şi fetiţele au fost atrase de vehiculele pe două, respectiv trei roţi, şi au vrut să se fotografieze pe ambele motociclete. „Mie mi-a plăcut cel mai mult că eram la înălţime atunci când m-am urcat pe motocicletă“, a spus Ana-Maria, în vârstă de opt ani.

Filmul care le-a fost prezentat i-a impresionat foarte mult pe cei mici. „Mie mi-a plăcut foarte mult filmul şi motocicleta cu trei roţi“, a spus şi Vlad, în vârstă de opt ani.

Daniel Piştea, Şeful Serviciului Educaţie Rutieră, a explicat de ce a luat decizia de a le da lecţiile copiilor la sediu. „Până acum am făcut aceste lecţii de educaţie rutieră în şcolile generale, însă vrem să-i apropiem pe copii de Brigada de Poliţie Rutieră şi să-i învăţăm chiar la sediul nostru“, a declarat Daniel Piştea.

Învăţătoarea i-a supravegheat îndeaproape pe copii tot parcursul vizitei. „Această lecţie de educaţie rutieră le prinde bine celor mici, deoarece toţi participă la trafic, fie că sunt pietoni, fie că sunt în maşinile părinţilor lor“, a spus Mariana Ghinescu, învăţătoare la la Liceul Greco-Catolic Timotei Cipariu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite