Bucureşti: Hotel Cişmigiu, ca nou în doi ani (VIDEO, GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre cele mai cunoscute clădiri din Capitală, lăsată în paragină de autorităţile locale, a intrat în renovare. Potrivit reprezentanţilor companiei Hercesa, beneficiarul proiectului, interiorul clădirii va fi distrus în întregime, dar se vor păstra faţadele.

Clădirile cu valoare istorică de pe Bulevardul Regina Elisabeta, de mult uitate de autorităţile locale, fac ca această arteră din centrul Capitalei să arate ca scoasă dintr-un scenariu de film de groază.

Clădirile de patrimoniu, cinematografele şi blocurile construite în perioada interbelică nu au fost consolidate niciodată.  

În urmă cu o lună, Hotel Cişmigiu, clădire reprezentativă a Capitalei, a intrat în reabilitare. Imobilul a fost achiziţionat în urmă cu cinci ani de către firma spaniolă Hercesa.

Azi-dimineaţă, încă de la ora 8.00, aproximativ 40 de lucrători munceau de zor la renovarea imobilului de peste stradă de Primăria Capitalei. Potrivit acestora, prima fază a proiectului de reabilitare constă în decopertarea tuturor pereţilor.

Tot interiorul va fi dărâmat
Practic, tot interiorul clădirii va fi dărâmat, păstrându-se doar faţadele. Aceasta a fost o condiţie impusă de către Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional.

MIRACOL: Bucureşti: VIDEO - După patru ani boală grea, Roberto, un băieţel de zece ani, îşi poate folosi ambele mâini

„Era într-o stare deplorabilă când ne-am apucat şi o să avem foarte mult de muncă la el“, a spus unul dintre muncitori.
Reprezentanţii firmei declarau în urmă cu doi ani că lucrările de reabilitare trebuie să înceapă în anul 2008, urmând ca în 2010 să fie finalizate. Tot atunci, ei au spus că lucrările de reabilitare se ridică la cinci milioane de euro.

Acum, directorul general al companiei spaniole, Alejandro Solano, a declarat pentru „Adevărul de Seară“ că proiectul va fi finalizat în doi ani, la sfârşitul anului 2011.

Noul hotel va avea 62 de apartamente
Suprafaţa clădirii acoperă 7.000 de metri pătraţi şi va adăposti un hotel de lux cu 62 de apartamente. Potrivit unor surse din cadrul companiei, parterul clădirii va adăposti spaţii comerciale, iar mezaninul se va constitui în spaţii pentru birouri.

Majoritatea bucureştenilor întrebaţi de reporterii „Adevărul de Seară“ ce părere au despre lucrarea de reabilitare a clădirii au răspuns că li se pare un lucru foarte bun. „Cred că asta este cea mai bună soluţie pentru a păstra măcar o bucată din ceea ce a fost Hotelul Cişmigiu. Clădirile lăsate în paragină de autorităţi în centrul istoric dezinteresul autorităţilor în privinţa arhitectonicii Bucureştiului“, a spus Alexandra Borcea, studentă în vârstă de 22 de ani.

Prima clădire de pe Bulevardul Elisabeta
Hotel Cişmigiu este prima clădire construită pe Bulevardul Regina Elisabeta. A fost ridicat în 1912 de arhitectul Nicolas Pisiota, renumit în acele vremuri. Hotelul a aparţinut familiei Pisiota până în 1948. Atunci a fost naţionalizat de comunişti.

După revoluţia din 1989, Hotel Cişmigiu a fost cămin al Facultăţii de Teatru şi i-a fost dedicată o melodie de către trupa Vama Veche.


 

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/MOV05855.flv width=400 height=300 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=center dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/MOV05850.flv width=400 height=300 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=center dispPlaylist=none playlistThumbs=false

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite