Furturile şi tâlhăriile, „opera“ consumatorilor de etnobotanice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 50% dintre furturile şi tâlhăriile din sectorul 2 sunt săvârşite de persoane din judeţele apropiate Capitalei care consumă droguri şi substanţe etnobotanice.

Potrivit unei statistici a Poliţiei Capitalei, majoritatea furturilor de maşini,  a poşetelor doamnelor  şi a spargerilor de locuinţe care au loc pe raza sectorului 2 sunt săvârşite de ilfoveni, giurgiuveni, teleormăneni, argeşeni şi dâmboviţeni care sunt clienţi fideli ai magazinelor de plante etnobotanice.

Potrivit polişiştilor, unii dintre ei fură special pentru a avea bani de astfel de substanţe. Oamenii legii au organizat ieri o razie la mai multe astfel de magazine.

„Au fost verificate 10 societăţi comerciale din sectorul 2, au fost sustrase 193 de plicuri cu substanţe în valoare de 11.255 de lei.De asemenea, au fost depistate 5 infracţiuni de evaziune fiscal. Societăţile au primit şi 8.000 de lei amendă pentru nerespectarea utilizării casei de marcat“, a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul-şef Christian Ciocan.

Opt consumatori de droguri, identificaţi
Ceea ce este foarte grav, potrivit poliţiştilor, este că majoritatea magazinelor cu substanţe etnobotanice sunt amplasate în apropierea şcolilor. „Substanţele supecte au fost trimise la laboratorul de analiză. Tot ieri au fost identificate în magazinele etnobotanice opt persoane care au consumat droguri. Deşi Poliţia Capitalei nu are un serviciu pentru combaterea drogurilor, datorită competenţelor sale furnizează constant informaţii importante către structurile de combaterea a drogurilor“, a mai spus Christian Ciocan.

Poliiştii vor continua seria verificărilor magazinelor cu plante etnobotanice, iar dacă vor fi găsite substanţe interzise prin lege, societăţile comerciale riscă să fie închise.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite