Funcţionărimea, măturată din Primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În septembrie, noua organigramă a municipalităţii va fi cu mult redusă Edilul-şef Sorin Oprescu a ieşit ieri la rampă cu declaraţii legate de birocraţie, contractul cu Dalli, străzi

În septembrie, noua organigramă a municipalităţii va fi cu mult redusă

Edilul-şef Sorin Oprescu a ieşit ieri la rampă cu declaraţii legate de birocraţie, contractul cu Dalli, străzi suspendate, gigacalorie şi centrale eoliene.

Şirul demiterilor din municipalitate continuă cu desfiinţarea sau restrângerea mai multor departamente. "Mai multe structuri vor dispărea din primărie şi, dacă va fi cazul, vor fi înlocuite cu altele, dar mai puţin stufoase, cu mai puţină birocraţie", a spus primarul Oprescu.

Directori şi directoraşi pe bani publici

În prezent, aproximativ 1.000 de funcţionari publici sunt plătiţi din bani publici, lucrând în secţii şi subsecţii care fac practic acelaşi lucru.

De pildă, în cadrul Direcţiei Relaţii Internaţionale există trei servicii, de Cooperare Internaţională, de Asistenţă Negocieri Contracte şi Analiză Documentaţie Externă, precum şi un compartiment de Organizare Evenimente Internaţionale. Astfel, pe lângă directorul direcţiei, mai sunt alţi trei şefi care au la rândul lor o echipă de sfătuitori.

43 de consilieri la Relaţii Publice

Mai mult, în Primăria Capitalei, cunoscută pentru lipsa de transparenţă faţă de cetăţeni, sunt angajaţi 43 de funcţionari publici numai la Direcţia de Realaţii Publice şi Informare.

Majoritatea sunt consilieri, iar venitul anual din salariu ajunge până la peste 20.000 de lei.

Dalli rămâne scoasă din parcare

"Contractul cu firma Dalli este în procedură de reziliere", a mai spus ieri Oprescu. Bucureştenii nu vor mai plăti parcarea Dalli decât atunci când litigiul se va finaliza în instanţă şi se va crea o structură a municipalităţii care să se ocupe de parcările din centrul Capitalei.

Mai multe structuri vor dispărea din primărie
Sorin Oprescu,
primarul Capitalei

Eolienele, un nou episod SF la Capitală

După seria promisiunilor fostului primar general Adriean Videanu legate de construirea a zeci de pasaje subterane sau de realizarea Esplanadei, care s-au dovedit mai degrabă nişte scenarii de film SF, Oprescu a venit ieri cu propria variantă. Este vorba despre montarea câtorva centrale eoliene în curţile CET-urilor din Capitală. "Trebuie să căutăm surse de energie alternative", a justificat edilul.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite