Funcţionar ridicat de procurori din Primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorul-asistent Marius Cristian Brănişcan, de la Direcţia Utilităţi Publice, din cadrul Primăriei Capitalei, a fost reţinut ieri-dimineaţă direct din biroul său de către procurorii

Inspectorul-asistent Marius Cristian Brănişcan, de la Direcţia Utilităţi Publice, din cadrul Primăriei Capitalei, a fost reţinut ieri-dimineaţă direct din biroul său de către procurorii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA). Surse din cadrul municipalităţii spun că Brănişcan ar fi implicat în diverse demersuri pentru emiterea unor autorizaţii de construcţie ilegale.

Chiar dacă postul pe care îl ocupă în cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti este încadrat în Serviciul Managementul Deşeurilor, Salubritate, Iluminat Public, se pare că inspectorul obişnuia să se laude în faţa unor oameni de afaceri că le poate facilita accesul la funcţionarii din Primărie, care la rândul lor i-ar fi putut „ajuta” să obţină avize de construcţie fără dureri de cap.

„Împrumuta bani de la unii şi alţii“

Colegii lui Brănişcan au mai spus că procurorii l-au „ridicat” pe acesta direct de la birou, pentru ca să-l poată însoţi acasă în vederea percheziţionării apartamentului. „Ştim doar că au venit de dimineaţă procurorii de la Direcţia Generală Anticorupţie, ne-au arătat mandatul de percheziţie pentru biroul şi calculatorul colegului nostru.

 Nouă doar ne-au cerut fişa postului, iar când am întrebat dacă să începem demersurile pentru suspendarea din funcţie, procurorii ne-au spus să aşteptăm răspunsul lor”, a explicat Magdalena Iuga, director în cadrul Direcţiei de Utilităţi Publice.

Cristian Brănişcan lucrează la Primăria Capitalei de aproape un an de zile, iar colegii îl caracterizează drept „un om neserios, care împrumuta mai mereu bani de la unii şi alţii şi care cam lipsea de la serviciu”.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite