UPDATE Fostul preşedinte al PNŢCD Ion Diaconescu a fost internat la Institutul de Cardiologie de la Fundeni în această după-amiază

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte al PNŢCD Ion Diaconescu a fost internat, în această după-amiază, la Institutul de Cardiologie "C.C. Iliescu" Fundeni din Bucureşti, din cauza unor tulburări de ritm cardiac, potrivit Mediafax.

UPDATE. Starea fostului preşedinte al PNŢCD, Ion Diaconescu este stabilă, spun medicii de la Fundeni. Aceştia sunt de părere că Ion Diaconescu nu va avea nevoie de internare mai mult de trei zile.

Ion Diaconescu a fost internat, în această după-amiază, la Institutul de Cardiologie "C.C. Iliescu" Fundeni din Bucureşti, pentru investigaţii medicale. Din primele informaţii, se pare că el a fost transportat la unitatea medicală cu o ambulanţă.

El a mai fost internat, în februarie 2007, timp de mai multe zile, fiind diagnosticat cu hipertensiune arterială şi cord pulmonar cornic (afecţiunea inimii din cauza unei bronşite). Ion Diaconescu, în vârstă de 94 de ani şi văduv de un an, spunea recent că s-a retras din viaţa politică.

Cariera politică

Nepot al marelui om politic ţărănist interbelic Ion Mihalache, Ion Diaconescu fost condamnat de Tribunalul Militar Bucureşti, la data de 28 februarie 1948, la o pedeapsă de 15 ani de muncă silnică, cinci ani degradare civică şi confiscarea totală a averii, într-un lot în care era vizată conducerea tinerilor ţărănişti.

Diaconescu a fost arestat în perioada 5 decembrie 1947- 30 noiembrie 1962 şi închis în cele mai dure închisori comuniste: Jilava, Aiud, Râmnic şi la mina de plumb de la Baia Sprie. După eliberare, timp de doi ani a  avut domiciliu obligatoriu în comuna brăileană Valea Călmăţui.

După Revoluţie, el a intrat în conducerea Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat, fiind ales ca deputat în Parlament în trei legislaturi consecutive între anii 1990 - 2000, iar în legislatura 1996-2000 a îndeplinit funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite