Fostul cinematograf Favorit va fi transformat în „mall cultural“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Sectorului 6 a preluat astăzi oficial de la  „România Film” fostul cinematograf Favorit din Cartierul Drumul Taberei unde autorităţile locale susţin că va funcţiona cel mai mare Centru Cultural European din Bucureşti.

Primăria Sectorului 6 a anunţat astăzi că după mai mulţi ani s-a reuşit recuperarea imobilului care între timp a devenit o ruină în care se adăpostesc câinii vagabonzi şi oamenii străzii.

image
image

„Pe o suprafaţă de peste 1800 metri pătraţi va funcţiona un mall cultural, vor fi amenajate săli de spectacole care vor găzdui diferite manifestări artistice, săli de expoziţie şi ateliere de creaţie. Tot aici, va fi mutat şi sediul Centrului Cultural European Sector 6“, au spus reprezentanţii primăriei.

image

Anunţul a fost făcut astăzi în prezenţa unor mari nume ale scenei româneşti ca: Alexandru Arşinel, George Mihăiţă, Mihai Mălaimare, Eusebiu Ştefănescu, pianistul Dan Grigore, Adela Mărculescu.

Alături de ei, au mai fost prezenţi Nicolae Manolescu, ambasadorul României la UNESCO, senatorul Radu F. Alexandru, regizorul Ducu Darie, Irina Horia, vicepreşedinte al Uniunii Scriitorilor. Investiţia a fost estimată la aproximativ trei milioane de euro.

„Clădirea reamenajată va fi un mall cultural, o bornă de cultură a Sectorului 6, alături de Teatrul Masca. În locul ruinei de acum, vom crea spaţii speciale pentru ca tinerele talente să se poată desfăşura, dar cel mai  important rol al Centrului Cultural European este acela de a încuraja şi a găzdui schimburile culturale, atât pe plan naţional, cât şi internaţional”, a declarat Cristian Constantin Poteraş, edilul Sectorului 6.










București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite