Fost comisar şef de la Permise, condamnat definitiv pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florea Popescu, un fost comisar-şef de poliţie în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare Vehicule (SPCRPCIV) Bucureşti a fost condamnat defintiv pentru luare de mită, alături de un instructor auto, conform Mediafax.

În ianuarie 2008, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) l-au trimis în judecată pe Florea Popescu, comisar - şef de poliţie în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare Vehicule (SPCRPCIV) Bucureşti, pentru luare de mită, în formă continuată.
Alături de acesta a fost deferit justiţiei şi Mihai Cojiţă, instructor auto la şcoala Auto Intact SRL Bucureşti, pentru complicitate la dare de mită, în formă continuată, potrivit Mediafax.

Tribunalul Bucureşti a decis, în 11 mai 2010, condamnarea la doi ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pentru o perioadă de încercare de patru ani, iar inspectorul auto a primit o pedeapsă de cinci luni cu suspendarea executării pedepsei.

De asemenea, instanţa a dispus confiscarea de la Mihai Cojiţă a sumei de aproximativ 320 de lei, dar i-a obligat pe cei doi la plata a 14.000 de lei cheluielir judiciare către stat.

Sentinţa a fost menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, apoi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care s-a pronunţat definitiv în acest dosar în 29 aprilie 2011.

Florea Popescu, în calitate de ofiţer examinator la SPCRPCIV Bucureşti, a primit 200 lei de la un instructor auto, pentru a promova un candidat la proba practică pentru obţinerea permisului de conducere.

De asemenea, instructorul auto Mihai Cojiţă a primit 150 de euro de la un candidat pentru a remite o parte din aceşti bani examinatorului Florea Popescu, prin intermediul aceluiaşi denunţător.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite