Forumului Educaţiei oferă soluţii pentru învăţământul românesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima ediţie a Forumului Educaţiei din România a început astăzi şi se desfăşoară până la 14 mai, la Hotelul Marriott din Bucureşti.

La eveniment vor participa personalităţi din România, dar şi din străinatate, printre care şi Dr. Richard Baraniuk, profesor în cadrul Universităţii RICE din Statele Unite ale Americii.

Forumul Educaţiei este un eveniment de referinţă pentru educaţia din România, prin intermediul căruia relaţionează reprezentanţi de la nivel naţional şi internaţional din mediile preuniversitar, universitar, instituţional şi privat, dar şi elevi, studenţi, părinţi şi organizaţii non-guvernamentale.

Evenimentul Forumul Educaţiei este organizat de Grupul EDUCATIVA, Liga Studenţilor Români din Străinatate şi Fundaţia Dinu Patriciu. În cadrul celor trei zile ale Forumului Educaţiei 2010, se vor dezbate teme precum orientarea profesională şi consilierea educaţională a elevilor în şcoli, felul în care sectorul privat poate contribui la schimbarea educaţiei, managementul eticii în universităţi şi managementul elitelor, precum şi prevenirea violenţei în şcolile din România.

Tincuţa Baltag, general manager la Fundaţia „Dinu Patriciu“ a explicat care este scopul organizării acestui forum al educaţiei. „Nicio lege a educaţiei nu poate rezolva toate problemele din sistemul educaţional românesc. Nu legea, ci oamenii vor rezolva aceste probleme. Forumul Educaţiei transmite ideea că fiecare dintre cei implicaţi are partea sa de responsabilitate, fie că e vorba de angajatori, de autorităţi, de profesori sau de studenţi. Nu putem să aştepăm ca statul sau ministerul să rezolve această problemă din sistemul educaţional din România“, a declarat Tincuţa Baltag, general manager la Fundaţia „Dinu Patriciu“.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite