Florin Piersic, prima stea pe „Walk of Fame”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce săptămâna trecută a inaugurat la Cluj un cinematograf care îi va purta numele, ieri, Florin Piersic a primit o stea în Piaţa Timpului din Capitală. Urmând modelul celebrului bulevard Walk Of Fame din Los Angeles şi spaţiul de la noi va deveni un punct de referinţă pentru cultura românească şi va găzdui artişti români consacraţi.

Cariera şi rolurile interpretate până acum de Florin Piersic l-au ridicat pe marele actor în fruntea numelor célèbre din ţara noastră. Săptămâna trecută, acesta a împlinit 75 de ani, iar după ce a inaugurat la Cluj un cinematograf care îi va purta numele, a fost omagiat şi în Capitală printr-o stea ce a fost amplasată ieri în Piaţa Timpului, pe Aleea celebrităţilor româneşti.

image

Emoţionat de eveniment, actorul a declarat, conştient de meritele sale, că totul se datorează celor peste 50 de ani de activitate, filmelor şi rolurilor pe care le-a primit şi datorită oamenilor care l-au ales pentru acele roluri. „Azi (ieri n.r.) nu fac parte dintre meştri, ci dintre cei care au o stea aici şi una în frunte. Dacă am ajuns în centrul Bucureştiului, înseamnă că cineva acolo sus mă iubeşte. De mii de ori am trecut pe drumul acesta, dar niciodată nu mi-am imaginat că ne vom aduna aici pentru numele meu”, a spus actorul.

Următoarea stea, Victor Rebengiuc
„Ne-a venit ideea după Walk of Fame de la Hollywood. Aşa cum alei ale celebrităţilor există în mai multe oraşe, am vrut să avem şi noi, la fel cum şi Piaţa Timpului se regăseşte în mai multe oraşe din lume. Vrem să devină un brand urban al Bucureştiului”, a declarat Dan Bărbulescu, preşedintele consiliului de administraţie al companiei Cocor, care s-a ocupat de amenajarea spaţiului, împreună cu Teatrul Metropolis.

image

Astfel, de acum încolo, în fiecare lună câte un actor  sau artist român va primi o stea ce va fi amplasată în acel spaţiu. „Publicul este cel care alege. Pe site-ul cinemagia.ro, în fiecare lună va fi postat un sondaj cu o întrebare de genul <Ce actor român merită o stea?>,  în care vor fi incluşi doar actorii născuţi în respectiva lună. Publicul va alege dintre aceştia, iar până acum a ales bine. Luna februarie va aduce o stea pentru Victor Rebengiuc”, a mai spus Dan Bărbulescu.

image

Alături de Florin Piersic, la inaugurare au fost prezenţi mai mulţi colegi de-ai săi precum Adela Mărculescu, Ileana Stana Ionescu, Maria Dinulescu, Victor Rebengiuc sau Mariana Dănescu.

„Valorile româneşti îşi au locul în centrul Capitalei, în centrul atenţiei tuturor celor care trec pe aici, a locuitorilor sau a turiştilor. Sunt mândru că sunt contemporan cu Florin Piersic”, a spus George Ivaşcu, directorul Teatrului Metropolis.

image
București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite