Florin Chilian va primi 10.000 de euro pentru că i s-a furat piesa "Zece"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secţia de Contencios Administrativ Fiscal a Curţii de Apel Bucureşti (CAB) a decis, aseară, acordarea de 10.000 de euro drept despăgubiri artistului Florin Chilian, în procesul acestuia cu Ministerul Culturii şi compania de publicitate GMP, prin care cântăreţul reclama încălcarea drepturilor de autor.

CAB a menţinut decizia iniţială a aceleiaşi instanţe, care hotărâse, pe 26 februarie, acordarea aceleiaşi sume drept despăgubire artistului, decizie ce a fost atacată cu recurs de Chilian, care dorea despăgubiri de un milion de euro. Decizia poate fi atacată cu recurs.

Compania GMP va plăti suma de 10.000 de euro artistului, în timp ce acesta ceruse despăgubiri în valoare de un milion de euro.

MCC a lansat, pe 23 aprilie 2005, programul ''Mai bine o carte'', care avea ca scop încurajarea tinerilor de ''a se întoarce spre lectură''. Programul s-a derulat timp de un an şi a fost promovat prin intermediul unui spot publicitar realizat de firma GMP, care a folosit o parte din piesa ''Zece'', compusă şi interpretată de Florin Chilian.

Motivul invocat de artist pentru a da în judecată MCC este acela că piesa ''Zece'' a fost folosită în campania ''Mai bine o carte'' fără acordul său, încălcându-i-se, astfel, drepturile de autor şi drepturile conexe.

Pe lângă plata unor daune de un milion de euro, artistul mai dorea ca hotărârea instanţei să fie publicată integral în presă, pe cheltuiala MCC. La toate acestea se adăuga plata de către MCC a cheltuielilor de judecată.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite