Bucureşti:Distracţie pe gheaţă, în Floreasca şi Drumul Taberii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eleganţa patinoarului din Floreasca, redeschis după trei ani, se ia la întrecere cu atmosfera de cartier de pe gheaţa din Drumul Taberii

Primul weekend de la redeschiderea patinoarului din Floreasca a adus zeci de bucureşteni în spaţiul de agrement din parcul cu acelaşi nume.

Împătimiţi de toate vârstele, de la copii în vârstă de doi ani, până la seniori de 80 de ani, toţi spuneau aseară că patinoarul este „super” şi că nu se mai îndură să plece de pe gheaţă.

„Acest patinoar este o legendă a Bucureştiului, pentru cei născuţi în a doua jumătate a secolului al XX-lea”, a spus Iacob Gudstein, în vârstă de 78 de ani, care se dădea aseară pe gheaţa din Floreasca.

De aceeaşi părere erau şi Gigi Dobre (47 de ani), care patina împreună cu fiul său, Laurenţiu (26 de ani) şi cu nepoţelul Andrei David (2 ani). „Noi suntem născuţi şi crescuţi aici, şi toată viaţa noastră, de la primii paşi, am patinat la Floreasca”, au spus cei doi bărbaţi.

Alături de obişnuiţii locului, Cristina şi Alexandra, ambele în vârstă de şapte ani, colege de şcoală, şi rietena lor, Rebeca, se jucau pe patine. Cum vremea nu era rece, cele trei fetiţe nu se mai săturau de gheaţă şi au spus că au venit aproape în fiecare zi de când s-a redeschis patinoarul.

Gheaţa ţine şi la 20 de grade Celsius

Închis din cauză că instalaţia de produs gheaţa, bazată pe amoniac, era poluantă, patinoarul din Floreasca are acum o nouă înfăţişare, modernă şi elegantă.

Gheaţa are o suprafaţă de 1.400 de metri pătraţi, iar patornii spun că este de cea mai bună calitate.

Ei precizează că instalaţia care o produce nu este dăunătoare mediului şi că poate funcţiona până la temperaturi ale aerului de 18-20 de grade Celsius.

Un restaurant sportiv, cu ferestre de sticlă, prin care se poate privi spre patinoar, aduce un plus de confort celor care vin să se relaxeze la Floreasca.

Preţurile sunt accesibile, adecvate studenţilor şi elevilor.

„Cu 50 de lei, o persoană poate închiria patine, plăteşte intrarea pe gheaţă, îşi poate cumpăra de mâncare şi de băut, de la restaurant şi are cele mai bune condiţii de distracţie şi confort”, a spus managerul patinoarului Floreasca, Ştefan Bondoc.

Cei care nu ştiu să patineze pot lua lecţii cu ora, la 40 de lei, sau îşi pot face un abonament de patru şedinţe, la 140 de lei.

„În curând, patinoarul va avea şi doi D.J. profesioniţti de la Radio 21”, a mai promis managerul.

Animatorii şi DJ-ii întreţin atmosfera

Alţi zeci de tineri se dădeau pe gheaţă, aseară, în Drumul Taberii.

Muzica aleasă de D.J. Andru încălzea atmosfera, în timp ce responsabil cu buna dispoziţie a patinatorilor, indiferent de vârstă, era Dragoş Silivestru, de profesie actor.

Nelipsit de pe patinoarul din Drumul Taberii este şi Mihai Petre, în vârstă de 18 ani, care spune că vine în fiecare zi să se dea pe gheaţă. Pentru amatori, Mihai este un adevărat profesor de patinaj.

Aflat deja în cel de-al cincelea an de existenţă, patinoarul din Drumul Taberii este apreciat în cartierul din sectorul 6 drept numărul 1 la distracţie.

În fiecare an, patinoarul şi-a deschis porţile tot mai devreme, aşa că anul acesta şi-a început activitatea la 16 octombrie şi va continua până la 8 martie.

„Avem cea mai performantă instalaţie de făcut gheaţă din ţară şi suntem singurul patinoar în aer liber, din Europa, care funcţionează, zile în şir, fără probleme, la o temperatură de 20 grade Celsius”, a spus managerul patinoarului din Drumul

Oferta patinoarelor Floreasca şi Drumul taberii

La patinoarul Floreasca

Intrarea la patinoar este gratuită
Intrarea pe gheaţă costă 10 lei, în toate zilele săptămânii
Închirierea patinelor costă 10 lei, în toate zilele săptămânii.
Patinoarul funcţionează în fiecare zi, între orele 10.00-21.00, pe serii de câte două ore, urmate de cîte o oră pauză.
Pentru cei care vor să facă pauză, ca şi pentru cei care îi însoţesc pe patinatori, restuarantul deschis la patinoar este un loc unde se poate mânca şi bea la preţuri medii.
La patinoarul Floreasca se pot face şi antrenamente de patinaj artistic şi spectacole artistice pe gheaţă.

„Lângă patinor funcţionează, cu începere din luna iulie 2009, şi o piscină şi dorim să construim şi o sală de fitness. La toate aceste obiective preţurile vor fi atractive, ca şi la patinoar”.
Ştefan Bondoc, managerul patinoarului Floreasca 

La patinoarul Drumul Taberii

Intrarea pe patinoarul Drumul Taberii costă 10 lei, în zilele de lucru de luni până 15 lei sâmbăta şi duminica.

Închirierea patinelor costă 10 lei.

Pe patinoarul Drumul Taberii se organizează concursuri cu premii şi concerte muzicale.

Când la casa de bilete este o bulină verde, intrarea este gratuită.

Dintr-un grup de trei copii, de maxim 10 ani, unul intră gratis, prin programul „Trei iezi cucuieţi”.

„Pentru încălzire oferim patinatorilor ceai şi vin fiert fără alcool. La iarnă vom face chiar şi focul în vase special amenajate,  lângă care se vor consuma băuturile calde.
Iulian Burcesu, managerul patinoarului Drumul Taberii


 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite