Fiul lui Adrian Năstase a vrut să-şi răzbune tatăl prin testament. Psihologii: Năstase şi-a ratat povestea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiştii consideră că tentativa de sinucidere a fostului premier a fost premeditată, iar testamentul nu s-a mai făcut public pentru că nu a reuşit să ducă până la capăt planul propus.

Fiul cel mare al fostului premier Adrian Năstase, Andrei Năstase, a anunţat ieri că va citi la Spitalul Floreasca scrisoarea lăsată de tatăl său, despre care spune că este "un fel de testament public". Acest lucru nu s-a mai întmplat. Năstase i-a interzis acest lucru.

“Cei doi au avut atitudini diferite. Fiul a vrut să-şi răzbune tatăl, pe ideea  <<vă arăt eu vouă ce aţi făcut>>. Adrian Năstase normal că a refuzat să se publice scrisoarea. Şi-a ratat povestea. Tentativa a fost evidentă, a avut un caracter demonstrativ. Există şi un paradox în această situaţie. Sinuciderea e urâtă. Pe de altă parte, el a venit ca o victimă, iar creştinul încearcă să-l ierte acum. Adrian Năstase a pierdut prin ratare. Credea că este imun şi nu a suportat această condamnare”, a explicat pentru “Adevărul” psihologul Simion Petruş.

"Voi citi mâine, de ziua tatălui meu, la spitalul unde este internat, scrisoarea lăsată de dânsul....«un fel de testament public»... Doresc să mi se alăture toţi cei care, trecând peste raţiuni politice, pot asculta testamentul celui care, pentru mine, este, înainte, tatăl şi nu politicianul Adrian Năstase. Cred că tata are acum, mai mult ca niciodată, nevoia să ştie că nu este singur. Să simtă de această zi a lui când, cu ajutorul lui Dumnezeu, va putea implini 62 de ani de viaţă că încă sunt oameni care-l privesc ca noi...", scrie Andrei Năstase pe Facebook.

Fostul premier Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, miercuri seară, la locuinţa sa din strada Zambaccian, după ce fusese condamnat definitiv la doi ani de detenţie în dosarul "Trofeul Calităţii".

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite