Firmele prahovene dau găuri bugetului de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tranzacţiile ilegale cu produse petroliere ţin capul de afiş al neregulilor, tunurile fiind date, în principal, din Ploieşti.

În urma verificării a 722 de agenţi economici, comisarii Gărzii Financiare Prahova au identificat, de la începutul anului, un prejudiciu total adus bugetului de stat de 24.936.800 de lei. În 16 cazuri, au fost înaintate sesizări către instituţiile de parchet, sub aspectul comiterii de evaziune fiscală.

„Ponderea cea mai mare o reprezintă ilegalităţile din domeniul tranzacţiilor cu produse petroliere, iar cele mai mari prejudicii le-au adus societăţi din Ploieşti”, a declarat comisarul-şef al Gărzii Financiare Prahova, Constantin Teodor.

Firme fantomă

În timpul verificărilor, comisarii au descoperit că o societate din Ploieşti a livrat, în cursul anului 2008, produse energetice neaccizate (uleiuri minerale) unor societăţi comerciale care nu funcţionează la sediile sociale declarate. Astfel, reprezentanţii acestora nu pot fi identificaţi pentru a afla destinaţia produselor.
Potrivit oamenilor legii, scopul unor astfel de inginerii este acela de a se încasa printr-un circuit economic subteran, în mod fraudulos, diferenţa de bani dintre costurile de achiziţie a uleiurilor minerale neaccizate şi preţurile practicate la pompă, prin vânzarea acestora drept carburant.

Numai la această firmă, comisarii Gărzii Financiare au estimat un prejudiciu total adus bugetului de stat de 4.269.288 de lei. O altă firmă din Ploieşti, care nu funcţiona la sediul social declarat, nu a înregistrat în evidenţele contabile operaţiuni de vânzare de motorină şi benzină, marfă pentru care nici măcar nu a putut face dovada provenienţei legale din antrepozite fiscale. Prejudiciul calculat aici a fost de peste 1,8 milioane de lei.

Amenzi peste amenzi

Comisarii Gărzii Financiare Prahova au aplicat aproximativ 700 de amenzi de la începutul anului până în prezent, valoarea totală a acestora fiind de peste 2.700.000 de lei. Deocamdată, au fost încasaţi aproximativ 1.750.000 de lei. În ceea ce priveşte confiscările, valoarea acestora se ridică la 105.000 de lei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite