Firma Protan, în insolvenţă din cauza datoriilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul de Administraţie al firmei Protan Bucureşti a decis, la începutul acestei săptămâni, intrarea firmei în insolvenţă, ca urmare a blocajului financiar şi imposibilităţii plăţii datoriilor către furnizorii de materii prime, dar şi către bănci.

 „Societatea se confruntă cu o situaţie de criză financiar-economică şi socială majoră, constând în datorii către furnizorii de materii prime şi materiale, către creditorii bancari şi bugetul de stat, fiind în imposibilitate obiectivă de a acoperi aceste debite la scadenţele lor“, se arată într-un comunicat al Protan transmis pieţei Rasdaq a Bursei de Valori Bucureşti.

Intenţionează reorganizarea firmei

Conducerea Protan meţionează însă că îşi doreşte să realizeze un program de reorganizare a firmei. Aceasta activează în domenii precum producerea de făini proteice şi grăsimi tehnice, ecologizarea animalieră, tratarea şi îndepărtarea animalelor vii sau moarte, tratarea şi îndepărtarea resturilor radioactive din spitale şi îndepărtarea bunurilor uzate.

Firma a înregistrat în primul semestru al anului o cifră de afaceri de 21,6 milioane lei, în scădere cu 13% faţă de perioada similară a anului trecut, şi un profit net de 24.000 de lei. Totodată, acţionarii au aprobat şi închiderea temporară a activităţilor din sucursalele Bacău şi Ploieşti în vederea modernizării şi retehnologizării instalaţiei de neutralizare a deşeurilor de origine animalieră.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite