Bucureşti: În plin scandal, Filarmonia „George Enescu” revine, momentan, pe scenă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Programul de la Ateneu se va desfăşura în condiţii normale în zilele de 22 şi 23 octombrie 2009

Astfel, iubitorii de muzică vor putea urmări, de la ora 19.00, concertele pe care Orchestra Filarmonicii „George Enescu“ le va susţine sub bagheta maestrului Jin Wang.

Neîntelegeri: Conflictul de la Ateneu, în faza represalii-ameninţări

Debut cu casa închisă: Festivalul Internaţional George Enescu începe cu casa închisă

Situaţia este total diferită faţă de cea de săptămâna trecută, când, pentru prima dată în istoria Filarmonicii „George Enescu“, concertele au fost anulate din cauza conflictului care trenează de mai bine de o lună între cei peste 90% dintre instrumentiştii orchestrei şi conducerea Ateneului.

Mărul discordiei este concert-maestrul Filarmonicii, Anda Petrovici, alături de care contestatarii refuză să mai cânte.

Revenirea la normal, din această săptămână, se datorează faptului că toţi cei care sunt în conflict cu orchestra, dirijorul şi managerul Cristian Mandeal, concert-maestrul Anda Petrovici şi directorul artistic Nicolae Licareţ, au plecat la Franfurkt pentru a susţine, diseară, „Marele concert de deschidere“ a Zilelor Culturale ale Băncii Central Europene.

Deşi, Orchestra Filarmonicii „George Enescu ar fi trebuit să fie prezentă şi ea pe scena celebrei Alte Opera din Frankfurt, în urma refuzului consecvent al instrumentiştilor de a cânta alături de cei trei, în concertul de la Frankfurt va evolua Orchestra Naţională Radio.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite